Rezultat brut sau rezultatul contabil – Ce reprezinta

Rezultatul contabil este câștigul total al unei companii, calculat în conformitate cu principiile contabile general acceptate.

Reprezintă diferența dintre veniturile și cheltuielile realizate în cadrul unui exercițiu financiar și arată suma de bani cu care o companie a rămas după deducerea costurilor explicite ale conducerii afacerii.

Acest rezultat este o măsură financiară monitorizată pe scară largă, care este utilizată în mod regulat pentru a evalua starea de sănătate a unei companii. 

Companiile publică adesea diverse versiuni ale profitului în situații financiare. Unele dintre utilizarea cifrelor iau în considerare toate articolele de venituri și cheltuieli, în funcție de profit.

Altele sunt interpretări creative pentru a le pune la dispoziție conducerii și contabilității.

Costurile care trebuie luate în considerare includ următoarele: salariile, inventarul necesar pentru producție, materie primă, costuri de transport, costuri de vânzare și marketing, costuri de producție și cheltuieli generale.

După calcularea veniturilor brute ale companiei, toate costurile de exploatare sunt scăzute pentru a ajunge la profitul de exploatare al companiei sau încasările înaintea dobânzii, impozitelor, amortizării și amortizării. 

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..
Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.