Rezerva federala (FED) – Ce reprezinta

Rezerva federala (cunoscuta și sub denumirea de Federal Reserve sau pur și simplu Fed) este sistemul bancar central al Statelor Unite ale Americii.

Aceasta a fost creată la 23 decembrie 1913, odată cu adoptarea Legii Rezervei Federale. Congresul Statelor Unite a stabilit trei obiective cheie pentru politica monetară în Legea Rezervei Federale: maximizarea ocupării forței de muncă, stabilizarea prețurilor și moderarea ratelor dobânzii pe termen lung.

Sarcinile sale s-au extins de-a lungul anilor, incluzând în prezent și supravegherea și reglementarea băncilor, menținerea stabilității sistemului financiar și furnizarea de servicii financiare instituțiilor depozitare, guvernului american și instituțiilor oficiale străine. 

Douăsprezece bănci regionale ale rezervei federale, situate în orașe din întreaga națiune, reglementează și supraveghează băncile comerciale cu proprietăți private.

Băncile comerciale cu statut național sunt obligate să țină actiuni și pot alege unii dintre membrii consiliului de administrație.

În 2015, Rezerva Federală a obținut un venit net de 100,2 miliarde de dolari și a transferat 97,7 miliarde de dolari către Trezoreria Statelor Unite.

Deși este un instrument al guvernului SUA, sistemul de rezerve federale se consideră „o bancă centrală independentă, deoarece deciziile sale nu trebuie să fie aprobate de președinte sau de membrii guvernului, nu primește finanțare de la Congres, iar membrii consiliului guvernatorilor acoperă mai multe mandate prezidențiale.”

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.