Reevaluare – Ce este o reevaluare

O reevaluare este o ajustare calculată ascendent la cursul oficial de schimb al unei țări în raport cu valoarea de bază aleasă. Linia de bază poate include ratele salariale, prețul aurului sau o valută străină.

Este opusă devalorizării, ceea ce reprezintă o ajustare descendentă.

O reevaluare poate avea loc în mod regulat, marcată de fluctuațiile observabile pe piața valutară și de ratele de schimb asociate. Într-un regim de schimb fix, numai o decizie a guvernului unei țări, precum banca centrală, poate modifica valoarea oficială a monedei.

Reevaluările afectează nu numai moneda examinată, ci pot afecta, de asemenea, evaluarea activelor deținute de companii străine în moneda respectivă.

Întrucât are potențialul de a modifica rata de schimb între două țări și monedele respective, este posibil ca valorile contabile ale activelor deținute în străinătate să fie necesare pentru a reflecta impactul modificării cursului de schimb.

Reevaluarea monedei poate fi declanșată de o varietate de evenimente.

Unele dintre cauzele mai frecvente includ modificări ale ratelor dobânzii între diferite țări și evenimente la scară largă care afectează rentabilitatea generală sau competitivitatea unei economii.

Schimbările de conducere pot provoca, de asemenea, fluctuații, deoarece acestea pot semnala o schimbare a stabilității unei piețe.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..
Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.