Recenzie – Conducta de Milioane de Burke Hedges

Cartea Conducta de milioane de Burke Hedges conţine o poveste despre Pablo şi Bruno, două persoane care au mers pe două drumuri diferite pentru a-şi obţine independenţa financiară.

(Despre aceasta poveste am scris şi în acest articol – Povestea Conductei de Milioane! Puterea Venitului Pasiv)

Ea ne învaţă nişte lecţii valoaroase pe care trebuie să le luăm în considerare în goana noastră după bani.

Povestea debutează cu cele două personaje, Pablo şi Bruno, care sunt rugaţi de către cei din satul în care locuiau să aducă apă din vârful muntelui până jos, în satul care se afla la poalele munţilor, bineînţeles ei urmând a fi recompensaţi financiar pentru acest serviciu.

În fiecare zi, Pablo şi Bruno aduceau găleţi cu apă din vârful muntelui până jos.

Bruno era fericit pentru că se gândea deja ce va face cu banii câştigaţi: va economisi, îşi va cumpăra o vacă şi casa pe care şi-a dorit-o mereu.

Pe de altă parte, Pablo nu era mulţumit pentru că organismul lui era tot mai slăbit din cauza efortului fizic prelungit şi ştia că nu putea să facă această activitate pentru tot restul vieţii. Astfel i-a surâs ideea să construiască o conductă care să transporte apă automat din vârful muntelui până jos.

A creat planurile şi a realizat că va dura timp şi va fi nevoie de multă muncă pentru a-şi duce proiectul la bun sfârşit.

I-a arătat lui Bruno ideea lui şi i-a cerut ajutorul, dar acesta nu a fost interesat şi a continuat să care găleţile cu apă pentru a strânge bani şi pentru a-şi atinge ţelurile propuse mai repede.

Pablo astfel s-a decis să construiască conducta de unul singur. Zi şi noapte săpa în rocă, iar în prima lună eforturile lui nu aveau prea multe rezultate. Sătenii îl ridiculizau din această cauză.

Între timp, Bruno câştiga din ce în ce mai mulţi bani şi mergea la bar la sfârşitul zilei. Câteva luni mai târziu, Pablo a finalizat conducta şi imediat a început să aibă un venit constant din aceasta, fără a fi nevoie că el să muncească zi de zi.

Dacă vrei să afli ce s-a întâmplat cu Bruno, trebuie să citeşti cartea.

Morala poveştii este că tindem să schimbăm timpul pe bani. Ne focalizăm în mod greşit pe bani în momentul prezent şi ignorăm ce s-ar întâmpla în viitor.

Ne-am putea îmbolnăvi, ne-am putea pierde energia sau orice altceva ar putea să se întâmple. Atunci nu vom mai fi capabili să muncim, dar am avea nevoie totuşi de o sursă de bani. Este ceea ce se numeşte venit pasiv.

Atât timp cât eşti tânăr şi ai energie, trebuie să îţi construieşti propria conductă pentru că într-o zi să poţi avea grijă de tine, când vei fi incapabil să lucrezi sau când vei decide să îţi părăseşti locul de muncă.

Această carte merită cu adevărat citită, pentru că reprezintă o inspiraţie şi sursă de curaj şi putere pentru fiecare.

Cartea o poţi găsi uşor pe:

elefant.ro

eMAG.ro

Succes la citit!

Laurentiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.