Recenzie – Cadranul banilor de Robert Kiyosaki & Sharon L. Lechter

Există două cărți recomandate a fi citite înainte de orice investiție îți dorești să faci. Ambele sunt scrise de Robert Kiyosaki  și sunt cărți care se completează una pe cealaltă: “Tată bogat, tată sarac” și “Cadranul banilor”.

Dacă “Tată bogat, tată sarac” îți va schimba perspectiva asupra banilor, “Cadranul banilor” te va ajuta să pui în practică tot ceea ce ai învățat.

Autorul arată 4 metode în care oamenii pot câștiga bani: Angajat, Liber profesionist, Antreprenor și Investitor. Fiecare persoană trebuie să se mute din partea stânga a cadranului către partea dreaptă a cadranului cât de repede poate, dacă își dorește să cunoască prosperitatea.

În partea stânga a cadranului sunt angajații și liber profesioniștii și în partea dreaptă proprietarii de afacere și investitorii. Partea stânga are venit activ și partea dreaptă are venit pasiv.

În viziunea lui Kiyosaki, dacă vrei să fii bogat, trebuie să ai venituri pasive. Vestea bună este că deși te afli în categoria “Angajat” oricând poți trece în cealaltă parte a cadranului.

Iată câteva motive oferite de Kiyosaki pentru care să depui eforturi să treci în celălalt cadran:

  •  Poți trăi așa cum îți dorești
  •  Poți face orice îți dorești
  •  Poți să îți cumperi orice îți dorești
  •  Ai venituri indiferent dacă lucrezi 50 de ore pe săptămâna sau doar 2 ore.
  •  Ai libertate financiară
  •  Nu depinzi de nimeni
  •  Ai o bătrânețe asigurată
  •  Nu depinzi de CAS, CASS etc

Deși Kiyosaki admite că este mai ușor să trăiești că angajat sau liber profesionist pentru un timp, pe termen lung să deții o afacere sau să fii investitor va fi mult mai ușor. “Singura diferență între un om bogat și un om sărac este ce face în timpul liber”.

Ceea ce este și mai important, Kiyosaki nu susține prosperitatea doar de dragul banilor, ci și pentru că această prosperitate îți permite să petreci timp cu cei importanți pentru tine, cum ar fi familia și prietenii.

Cu alte cuvinte cartea “Cadranul banilor” este o carte cu adevărat inspirațională, dar repet, trebuie să o citești doar după ce citești și cartea “Tată bogat, tată sarac”, fiind o continuare a acesteia.

Nu este o carte despre “cum să”. Nu este o carte cu instrucțiuni despre cum să construiești o afacere sau cum să devii un investitor de succes. Nu asta e scopul cărții.

Scopul cărții este arate pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a deveni liber din punct de vedere financiar. Îți spune ce aptitudini trebuie să dobândești și cu ce obstacole te vei confrunta.

În ultimă instanță este o carte de care te vei bucura cu adevărat pentru ceea ce oferă.

Cartea o poţi găsi uşor pe:

libris.ro

eMAG.ro

Succes la citit!

Laurentiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.