Rata dobanzii pe termen scurt (STIR)

Rata dobânzii pe termen scurt (STIR) se aplică contractelor futures, options și swaps.

Multe companii și instituții financiare utilizează contracte STIR pentru a proteja expunerea împrumutului sau împrumutului. 

Prin definiție, un contract STIR este un contract privind tranzacțiile la termen care reprezintă o obligație la o anumită dată de decontare viitoare de a cumpăra sau vinde o sumă standardizată a unui produs cu dobândă pe termen scurt la un preț prestabilit pentru o decontare a numerarului. 

STIR-urile sunt instrumente derivate listate și spre deosebire de instrumentele derivate OTC, specificația contractului contractelor STIR este standardizată. Băncile centrale ar putea urmări aceste rate pentru a măsura așteptările pieței înaintea deciziilor de politică monetară.

Prin urmare, modificările STIR ar putea fi utile pentru cei care doresc să prevadă această politică. 

Oricine tranzacționează pe piața futures poate fi interesat de această rată. La fel ca în cazul oricărui contract futures, cumpărătorul consideră că poate achiziționa contractul acum și poate profita dintr-o creștere a prețului activului de bază atunci când contractul expiră.

Aceste futures se stabilesc în numerar, astfel încât profitul este pur și simplu diferența dintre prețul de decontare sau de livrare și prețul de achiziție.

Tranzacționarea celor mai active STIR futures și STIR options oferă o eficiență ridicată, lichiditate și transparență pentru acoperitoare.

Acest lucru scutește o companie de la nevoia de a crea strategii complicate pe piața de vânzare și de la asumarea riscului de counterparty.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.