Rata de schimb valutar – Ce reprezinta?

Rata de schimb valutar este valoarea monedei unei națiuni față de moneda unei alte națiuni sau zone economice.

Ratele de schimb valutar sunt determinate pe piața valutară care este deschisă pentru cumpărători și vânzători 24 de ore pe zi, cu excepția weekendurilor. Rata de schimb la vedere se referă la cursul de schimb curent.

Rata de schimb forward se referă la un curs de schimb cotat și tranzacționat astăzi, dar pentru livrare și plată la o dată viitoare specifică.

Unele țări au restricționat valute, limitându-și schimbul în limitele țărilor. De asemenea, o monedă restrânsă poate avea valoarea stabilită de guvern. Ratele de schimb pot fi, de asemenea, diferite pentru aceeași țară.

În unele cazuri, există o rată onshore și o rată offshore. În general, o rată de schimb mai favorabilă poate fi adesea găsită în granița unei țări, în afara granițelor acesteia.

Ratele de schimb pot avea ceea ce se numește rata la vedere sau valoarea numerarului, care este valoarea curentă de piață. În mod alternativ, un curs de schimb poate avea o valoare înainte, care se bazează pe așteptările ca moneda să crească sau să scadă față de prețul spot.

Valorile ratei anterioare pot fluctua din cauza schimbărilor în așteptările pentru ratele dobânzilor viitoare într-o țară față de alta.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.