Randament Ridicat – High yield – Ce reprezinta

Se spune despre o obligațiune că are un randament ridicat atunci când este cotată sub gradul de investiție.

Aceste obligațiuni au un risc mai mare de neplată sau alte evenimente de credit nefavorabile, dar de obicei plătesc randamente mai mari decât obligațiunile de calitate mai bună pentru a le face atractive pentru investitori.

Emitenții datoriilor cu randament ridicat tind să fie companii de startup sau firme cu capital intensiv, cu raporturi mari ale datoriei. 

Titularul unei obligatiuni cu randament ridicat este supus riscului de dobândă și riscului de credit, risc inflaționist, risc valutar, risc de durată, risc de convexitate, rambursarea riscului principal, risc de venituri în flux, risc de lichiditate, risc de neplată, risc de scadență, risc de reinvestire, risc de piață , risc politic și risc de ajustare fiscală. 

În general, investitorii în obligațiuni cu randament ridicat pot aștepta un randament cu cel puțin 150 până la 300 de puncte de bază mai mare în comparație cu obligațiunile de grad de investiții în orice moment.

Fondurile mutuale oferă o modalitate bună de a câștiga expunerea fără riscul nejustificat de a investi doar în obligațiuni necorespunzătoare ale unui emitent.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.