Plan financiar ONG. Descarca gratuit un plan financiar pentru ONG-ul tau

Dacă tot am vorbit în articolul anterior despre rolul managementului financiar într-o ONG şi despre instrumentele financiare necesare într-un ONG, astăzi vă prezint un model de plan financiar pentru ONG-uri pe care îl puteţi descărca gratuit.

Scopul acestuia este de a vă ajuta să vă planificaţi eficient resursele financiare şi să vă monitorizaţi intens toate activităţile financiare pe care le realizaţi.

plan financiar

Un plan financiar într-un ONG ajută la:

  • setarea unor obiective pe termen lung care duc la o dezvoltare sustenabilă a organizaţiei;
  • planificarea cheltuielilor şi veniturilor pe o perioadă de cel puţin 1 an;
  • monitorizarea activităţilor din punct de vedere financiar;
  • redarea unei imagini cât mai clare a situaţiei financiare a organizaţiei pentru luarea celor mai bune decizii pe termen lung.

Din ce este format:

Modelul de plan financiar este format din 2 părţi:

  • plan financiar previzionat unde se planifică toate veniturile şi cheltuielile pe durata unui an (ex. cheltuieli pe proiecte, cheltuieli administrative, cheltuieli pe investiţii, venituri din sponsorizări, etc)
  • plan financiar realizat unde se completează în fiecare lună tot ce s-a întâmpla din punct de vedere financiar în luna respectivă (toate aceste informaţii se preiau din facturi, chitanţe, extrase de cont, etc).

Acest model o să vă ajute să fiţi mereu conştienţi de resursele financiare ale organizaţiei  astfel încât să puteţi lua cele mai bune decizii cu privire la mersul organizaţiei.

Cum pot să-l descarc?

1. Like la pagina de facebook Totul Despre Bani – păgină interactivă ce vă ajută să învăţaţi cum să vă administraţi banii mai bine, cum să câştigaţi mai mult şi cum să cheltuiţi fară a avea probleme financiare

2.Abonează-te la newsletter-ul săptămânal. După vei primi un mail de pe care poţi descărca gratuit 3 modele de instrumente financiare (inclusiv modelul de buget pentru evenimente şi proiecte)

Dacă aveți întrebări legate de acest model de plan financiar vă rog să îmi lăsați un comentariu la acest articol şi voi reveni cu un răspuns cât se poate de repede.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.