Piata Urs (Bear market) – Ce reprezinta

O piață Urs  este o condiție a pieței de investiții în care prețurile valorilor mobiliare scad cu 20% sau mai mult din maximele recente, pe fondul pesimismului larg și al sentimentului negativ al investitorilor.

De obicei, aceste piețe sunt asociate cu scăderi pe o piață generală dar titlurile individuale sau mărfurile pot fi considerate a fi pe o piață de urs dacă au o scădere de 20% sau mai mult pe o perioadă de timp susținută – de obicei două luni sau mai mult.

Bear markets pot dura mai mulți ani sau doar câteva săptămâni. O piață a ursului seculară poate dura oriunde între 10 și 20 de ani și se caracterizează printr-o rentabilitate sub medie pe o bază susținută.

O piață de urs ciclică poate dura oriunde de la câteva săptămâni până la câțiva ani.

O piață a ursului apare atunci când indicii majori continuă să scadă în timp. Mai important, maximele lor vor fi mai mici decât înainte. Bear markets sunt însoțite de recesiuni.

Atunci economia încetează să crească și apoi contractele. Aceasta creează concedieri și rate mari ale șomajului. 

Poți recunoaște o piață de urs dacă știi unde se află economia în ciclul de afaceri. Dacă tocmai intră în faza de expansiune, este puțin probabil ca o piață de urs.

Dar dacă este într-o bulă de active sau investitorii se comportă cu exuberanță irațională, atunci este probabil momentul pentru faza de contracție și o piață de urs.

O piață a ursului este cauzată de pierderea încrederii investitorilor, a afacerilor și a consumatorilor. Pe măsură ce încrederea scade, la fel solicită.

Această pierdere a încrederii poate fi declanșată de o criză a pieței bursiere. Acest lucru se întâmplă când prețurile acțiunilor scad cu 10% într-o zi sau două.

De asemenea, investitorii își fac griji pentru piețele de urs după o corecție a pieței bursiere. Asta în condițiile în care prețurile scad cu 10%. O corecție poate avea loc peste săptămâni sau luni.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..
Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.