Piata Taur (Bull market) – Ce reprezinta

O Piață Taur este condiția unei piețe financiare a unui grup de valori mobiliare în care prețurile sunt în creștere sau se așteaptă să crească. Termenul  este cel mai adesea folosit pentru a face referire la piața bursieră, dar poate fi aplicat la orice este tranzacționat, cum ar fi obligațiuni, imobiliare, valute și mărfuri.

Deoarece prețurile valorilor mobiliare cresc și scad în mod continuu în timpul tranzacționării, termenul „Piață Taur” este rezervat, de obicei, pentru perioade prelungite în care o mare parte din prețurile de securitate cresc și tind să dureze luni sau chiar ani. 

Aceste piete sunt caracterizate de optimism, încredere pentru investitori și așteptări că rezultatele puternice ar trebui să continue pentru o perioadă lungă de timp. Este dificil de a prezice în mod constant când tendințele de pe piață s-ar putea schimba.

Bull Markets au loc, în general, când economia se consolidează sau când este deja puternică.

Acestea tind să se întâmple în concordanță cu produsul intern brut puternic, cu o scădere a șomajului și va coincide adesea cu o creștere a profiturilor corporative. Încrederea investitorilor va tinde, de asemenea, să urce pe toată această perioada. 

Pe o Piață Taur, investitorii sunt mai dispuși să participe la piață (stoc) pentru a obține profituri.

Oferta și cererea de valori mobiliare se vor reduce: oferta va fi slabă, în timp ce cererea va fi puternică. Investitorii vor fi dornici să cumpere valori mobiliare, în timp ce puțini vor fi dispuși să vândă

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.