Piata Spot – Ce este Piata Spot

Piața Spot este locul unde instrumentele financiare, cum ar fi mărfuri, valute și titluri, sunt tranzacționate pentru livrare imediată. Livrarea este schimbul de numerar pentru instrumentul financiar. Pe de altă parte, un contract futures se bazează pe livrarea activului de bază la o dată viitoare.

Bursele și piețele de vânzare fără conturi pot oferi tranzacționare la vedere și / sau tranzacționare futures.

Piețele Spot sunt de asemenea denumite „piețe fizice” sau „piețe de numerar”, deoarece tranzacțiile sunt schimbate pentru activ în mod efectiv imediat. O tranzacție non-spot sau futures, este de acord cu un preț acum, dar livrarea și transferul fondurilor vor avea loc la o dată ulterioară. 

Prețul curent al unui instrument financiar se numește Preț Spot. Este prețul la care un instrument poate fi vândut sau cumpărat imediat. Cumpărătorii și vânzătorii creează Prețul Spot prin publicarea comenzilor de cumpărare și vânzare.

Pe piețele lichide, Prețul Spot se poate schimba cu a doua, pe măsură ce comenzile se completează și cele noi intră pe piață.

Bursele aduc împreună dealeri și comercianți care cumpără și vând mărfuri, titluri, futures, opțiuni și alte instrumente financiare.

Pe baza tuturor comenzilor furnizate de participanți, schimbul oferă prețul și volumul curent disponibile pentru comercianții cu acces la schimb.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.