AeRO – Ce este piata AeRO si din ce este formata

AeRO sau Alternative Exchange în România înseamnă Sistemul Alternativ de tranzacționare de la Bursa de Valori București. A fost lansat pe 25 februarie 2015 și a fost creată cu scopul de a oferi o piață pentru a lista companiile la început de drum și  de a furniza antreprenorilor o alternativă de finanțare pentru dezvoltare.

Pentru admiterea pe AeRO, companiile trebuie să aibă o valoare de piață anticipată de cel puțin 250.000 de euro. Vor fi luate în calcul și alte criterii precum: un free-float, actiuni disponibile pentru tranzactionare, de 10% sau cel putin 30 de actionari. Totuși, în final, decizia aparține în totalitate Bursei de Valori București care poate ține cont de toate criteriile sau doar de unele dintre ele. 

Costul listării pe această piață este mult mai mic decât pe o piață similară din Europa iar avantajele acestei listări sunt foarte multe. Start-up-urile și IMM-urile își pot finanța proiectele, să-și sporească vizibilitatea și să contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri.

Atunci când aceste companii îndeplinesc toate criteriile necesare de mărime și de vechime, pot promova pe piața principală a Bursei de Valori Bucuresti.

Piata AeRO oferă investitorilor noi oportunități să descopere companii cu potențial ridicat de creștere iar tarifele sunt competitive. Procedurile sunt simple și eficiente, aliniate la principiile Uniunii Europene, admiterea la tranzacționare se realizează în baza unui document de prezentare al companiei. 

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.