Pair Trade – Despre strategia de tranzactionare Pair Trade

Pair Trade este o strategie de tranzacționare care presupune potrivirea unei poziții lungi cu o poziție scurtă la două tipuri de valori mobiliare cu o corelație ridicată.

Cele două poziții de compensare constituie baza unei strategii de acoperire care urmărește să beneficieze de o tendință pozitivă sau negativă.

Strategia Pair Trade este cel mai bine implementată atunci când un comerciant identifică o discrepanță de corelație.

Bazându-se pe noțiunea istorică că cele două valori mobiliare vor menține o corelație specificată, pair trade poate fi implementat atunci când această corelație eșuează.

Atunci când pair trade are performanțe preconizate, investitorul profită și, de asemenea, diminuează potențialele pierderi care ar fi avut loc în acest proces.

Există mai multe limitări pentru strategia pair trade. Unul este că comerțul de perechi se bazează pe o corelație statistică ridicată între două valori mobiliare.

Majoritatea tranzacțiilor de perechi vor necesita o corelație de 0,80, ceea ce poate fi dificil de identificat.

În al doilea rând, în timp ce tendințele istorice pot fi corecte, prețurile anterioare nu sunt întotdeauna indicative pentru tendințele viitoare. Solicitarea unei corelații de 0,80 poate reduce și probabilitatea rezultatului așteptat.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.