P / E price to earning – raportul pret/castig

Raportul P / E reprezintă raportul pentru evaluarea unei companii care își măsoară prețul acțiunilor curente în raport cu câștigurile pe acțiuni. Acest raport este, de asemenea, cunoscut sub numele de preț multiplu sau multiplu de câștig.

Raporturile P / E sunt utilizate de investitori și analiști pentru a determina valoarea relativă a acțiunilor unei companii. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru a compara o companie cu propria sa înregistrare istorică sau pentru a compara piețele agregate între altele sau în timp.

Analistii și investitorii interpretează raportul P / E al companiei atunci când determină dacă prețul acțiunii reprezintă cu exactitate câștigurile pe acțiune proiectate.

Pentru a determina valoarea P / E, trebuie pur și simplu să se împartă prețul curent al acțiunilor pe profitul pe acțiune. 

Raportul  P / E) este un raport popular care oferă investitorilor un sens mai bun al valorii companiei. Acest raport arată așteptările pieței și este prețul pe care trebuie plătit pe unitatea de câștiguri curente sau câștigurile viitoare, după caz.

Câștigurile sunt importante atunci când evaluează stocurile unei companii, deoarece investitorii vor să știe cât de profitabilă este o companie și cât de profitabilă va fi în viitor.

În plus, în cazul în care compania nu crește și nivelul de câștig actual rămâne constant, P / E poate fi interpretat ca numărul de ani pe care îi va lua companiei să plătească suma plătită pentru fiecare acțiune.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.