Operatiuni valutare – Ce sunt operatiunile valutare

O operațiune valutară presupune tranzacționarea unei monede pentru alta și are loc pe piața valutară, cunoscută și sub denumirea de Piața Forex.

Piața valutară este cea mai mare și cea mai lichidă piață din lume, este o rețea electronică de bănci, brokeri, instituții și comercianți individuali.

Piața determină valoarea, cunoscută și sub denumirea de curs de schimb, a majorității monedelor. Schimbul valutar poate fi la fel de simplu ca schimbarea unei monede pentru alta la o bancă locală.

De asemenea, poate implica tranzacționarea monedei pe piața valutară. 

Piața valutară este unică din mai multe motive, în principal datorită dimensiunii sale. Volumul tranzacțiilor pe piața valutară este, în general, foarte mare.

Piața este deschisă 24 de ore pe zi, cinci zile pe săptămână în centrele financiare majore de pe glob. Aceasta înseamnă că operatiunile valutare se pot cumpăra sau vinde valute în orice moment al zilei. 

Din punct de vedere istoric, schimbul valutar a fost odată un concept pentru guverne, companii mari și fonduri speculative. Astăzi, operațiunile valutare sunt la fel de ușoare ca un click, accesibilitatea nu este o problemă, ceea ce înseamnă că oricine poate face acest lucru.

De fapt, multe firme de investiții oferă posibilitatea persoanelor fizice să deschidă conturi și să tranzacționeze valute, oricând și oricând aleg.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.