Minighid de investitii bine chibzuite de John C. Bogle – Recenzie

Alături de Warren Buffett și Benjamin Graham, John C. Bogle este unul dintre investitorii cu idei și principii de investiții pe care le apreciază extrem de multă lume, inclusiv eu.

Astfel că atunci când Bogle a scos cartea Minighid de investiții bine chibzuite, aceasta a devenit rapid un bestseller.

Cartea este împărțită în 18 capitole fiecare capitol  cu câte 10-20 de pagini, în care explică pe îndelete ideile autorului despre fondurile de investiții și care este modalitatea prin care poți și tu apela la ele.

Aceste scurte capitole sunt create în așa fel încât să le poți citi oricând ai un pic de timp liber – cum ar fi în pauza de prânz, când aștepți la coadă la magazin, în autobuz sau metrou etc – acesta fiind un aspect ce îmi place tare mult.

De ce promovează atât de mult fondurile de investiții? După părerea autorului, acestea sunt o cale mai sigură pentru a-ți investi economiile și nu trebuie să îți bați prea tare capul cu asta ulterior.

Este o investiție pe termen lung, dar care îți aduce câștiguri sigure. De fapt, autorul cărții chiar este fondatorul primului fond de investiții, Vanguard 500, fondat în 1976. Până în anul 1984 el a fost unicul fond de investiții la nivel mondial, pentru nu toată lumea înțelegea acest concept.

Dar ce este un fond de investiții? Fondurile de investiții se mai numesc și fonduri mutuale și reprezintă o entitate ce strânge bani de la diverși investitori și îi investește în obligațiuni, acțiuni, depozite.

Ele sunt de mai multe tipuri, în funcție de clasa de intrumente financiare specificate anterior. Ceea ce înseamnă că puține sunt diversificate, cele de acțiuni investesc doar în acțiuni și cele de obligațiuni doar în obligațiuni etc.

Cartea îți oferă exact ceea ce promite: cum să faci investiții bine-gândite.

Autorul este foarte clar în afirmații, îți spune ce să faci și cel mai important, ce să nu faci, pentru a fi un investitor de succes pe termen lung.

Acest citat despre carte spune multe și cred că te face măcar curios să o citești, și cine știe, ulterior să te apuci să investești și tu:

”Aceasta este mai mult decât o carte despre fonduri de investiții. Este o carte determinată să îți schimbe modul de gândire despre investiții în general”. John C. Bogle

Cartea o poţi găsi uşor pe:

elefant.ro

eMAG.ro

libris.ro

Succes la citit!

Laurentiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.