Recenzie – Milionar la minut de Mark Victor Hansen si Robert G. Allen

Cartea “Milionari la minut” a fost un bestseller în domeniul financiar.  Ea oferă o discuţie în termeni pe înţelesul tuturor despre cum oricine poate să facă bani, şi nu orice bani, ci bani foarte mulţi.

Conform celor doi autori, “În acest moment stai în mijlocul unor milioane”. Ei susţin că oricine poate să obţină bunăstarea “supremă”, o utopie unde toată lumea are bani şi titluri şi creează o lume mai bună pentru toată populaţia globului.

Bineînţeles, mintea umană nu poate să conceapă aşa ceva, dar faptul că citeşti informaţii din acest domeniu, este primul pas spre această utopie.

Această carte este un mix între o carte de dezvoltare personală şi una financiară, dar pune accent mai mult pe dezvoltarea personală. Conştienţi că oamenii sunt diferiţi şi învaţă în moduri diferite, cartea este scrisă în două moduri, pentru a fi potrivită pentru oricine: jumătate sub formă de teorie şi cealaltă jumătate sub formă de “cum să”.

Este ca şi cum ar fi două cărţi într-una singură: una de ficţiune şi una de non-ficţiune.

O parte din carte Îţi oferă inclusiv explicaţii despre modalităţi de creştere financiară, de la a scrie o carte până la a cumpăra şi vinde proprietăţi imobiliare.

Cealaltă parte oferă informaţii concrete despre probleme existente în viaţă reală, inclusiv drama unei femei căruia tocmai îi murise soţul şi care trebuia să facă rost de 1 milion $ în 90 de zile pentru a-şi recupera cei doi copii din custodia rudelor soţului.

Foarte valoaroase sunt precizările lor privind propria sabotare a fiecăruia. Oamenii îşi pun singuri piedici şi de cele mai multe ori nici nu realizează asta.

Ei sfătuiesc ca fiecare să se preocupe de starea interioară, ca să ai rezultate concrete la exterior. Să îţi aliniezi credinţele, dorinţele şi încrederea în sine. Când aceste trei elemente lucrează spre acelaşi scop, nimic nu te poate ţine în loc.

Deşi nu se axează pe marketing, totuşi cartea abordează şi acest subiect. Îţi oferă nişte sfaturi extrem de utile prinvind modul de marketare al unui produs, deci dacă eşti o persoană care doreşte sau are deja o mică afacere prin care comercializează ceva, atunci această secţiune merită citită cu siguranţă.

Cartea este o abordare aparte, dar propune un sistem prin care:

  • să creezi prosperitate chiar şi atunci când nu ai nimic cu ce să începi;
  • să îţi depăşeşti fricile pentru a-ţi asuma riscuri rezonabile;
  • să foloseşti puterea avantajului pentru a te îmbogăţi mai repede ca alţii;
  • să foloseşti obiceiul de “un minut” care să te ajute să acumulezi bunăstarea pe termen lung.

Scopul cărţii este să ofere cititorului momente gen “Aha!” şi pentru o persoană care nu cunoaşte modalităţi de dobândire a prosperităţii va fi o carte ce îi oferă multe informaţii utile.

Cartea o poţi găsi uşor pe:

libris.ro

Succes la bani!

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.