Megafund sau mega fonduri

În capitalul privat, mega-fondurile sunt fonduri cu un capital comun de 5 miliarde USD sau mai mult.

Aceste fonduri mari pot implementa miliarde plus cecuri de capital și pot constitui o parte semnificativă și în creștere a capitalului total în capitaluri private.

Fondurile  au crescut de ani buni, iar semnele actuale indică faptul că această tendință este continuă. Fondul mediu de capital privat a ajuns la 1,7 miliarde de dolari în 2019.

Unul dintre cei mai importanți contribuitori la această creștere a mărimii fondurilor este nivelul general al activității mega-fondurilor din ultimii ani. Mega-fondurile nu trebuie confundate cu capitalurile de risc, unde un miliard de dolari este suficient pentru a fi considerat un mega-fond.

Mega-fondurile sunt mai puțin flexibile și pot oferi mai puține oportunitati de a depăși în mod semnificativ fondurile mai mici și piețele publice.

În plus, ofertele mai mici care tranzacționează adesea la multipli mai mici și au un potențial mai mare de apreciere, au un impact relativ mai mic asupra unui fond atât de mare, încurajând managerii să caute oferte mai mari la multipli mai mari.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..
Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.