Leasing – Ce este Leasingul

Leasing se referă la un contract care conține condițiile în care o parte acceptă să închirieze bunuri deținute de o altă parte. Acesta garantează utilizatorului – celui care închiriază – utilizarea unui activ și garantează finanțatorului – proprietarului de drept –  plăți regulate pentru o perioadă specificată în schimb.

Atât utilizatorul, cât și finantatorul se confruntă cu consecințe dacă nu respectă condițiile contractului. 

Contractele de leasing sunt contracte legale și obligatorii care stabilesc condițiile clare.

Aceste contracte prevăd obligațiile fiecărei părți de a efectua și menține acordul și sunt executorii de către fiecare. Condițiile prevăzute în contract pot fi: suma chiriei, un depozit de garanție necesar, scadența chiriei, consecințele încălcării contractului, durata contractului de închiriere și orice alte informații esențiale.

Suma platită periodic de către utilizator e numește rată de leasing. Un contract de leasing  este un contract legal și este executoriu de către toate părțile. 

Unele tipuri specifice de contracte de leasing pot avea clauze specifice impuse de lege, în funcție de obiectul contractului, de jurisdicția în care a fost semnat contractul sau de reședința părților. 

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..
Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.