Ipoteca – Ce reprezinta Ipoteca

Ipoteca este un instrument de creanță, garantat prin garanția bunurilor imobiliare specificate, pe care împrumutatul este obligat să le plătească cu un set de plăți prestabilit.

Este un acord care permite imprumutul de bani de la o bancă sau o organizație similară, în special pentru a cumpăra un imobil.

Imprumutul de la bancă prin care se instituie ipoteca pe imobil se numeste credit ipotecar. 

O ipotecă este metoda standard prin care indivizii și companiile pot achiziționa imobiliare fără a fi nevoie să plătească întreaga valoare imediat din propriile resurse.

Persoanele fizice și companiile folosesc credite ipotecare pentru a cumpăra proprietăți imobiliare, fără să plătească în întregime prețul de achiziție.

Peste mai mulți ani, împrumutatul rambursează împrumutul, plus dobânda, până când acesta deține proprietatea în mod gratuit și clar.

Creditorul va fi de obicei o instituție financiară, cum ar fi o bancă sau societatea imobiliară, iar acordurile de împrumut pot fi făcute direct sau indirect prin intermediari.

Caracteristicile creditelor ipotecare, precum mărimea împrumutului, scadența împrumutului, rata dobânzii, metoda de plată a împrumutului și alte caracteristici pot varia considerabil.

Drepturile creditorului asupra proprietății garantate au prioritate față de ceilalți creditori ai împrumutatului, ceea ce înseamnă că, dacă împrumutatul devine falimentar sau insolvabil, ceilalți creditori li se vor rambursa datoriile datorate acestora din cauza unei vânzări a proprietății garantate numai dacă creditorul ipotecar este rambursat în primul rând complet.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.