Investitii pe termen scurt – Ce sunt acestea

Investițiile pe termen scurt, cunoscute și sub denumirea de investiții temporare, sunt cele care pot fi ușor convertite în numerar, de obicei în termen de 5 ani.

Multe investiții pe termen scurt sunt vândute sau transformate în numerar după o perioadă de numai 3-12 luni. 

Sunt investiții pe termen scurt: conturi de pe piața monetară, conturi de economii cu randament ridicat, obligațiuni guvernamentale, valori de trezorerie.

De obicei, aceste investiții sunt active sau vehicule de investiții de înaltă calitate și foarte lichide. Investițiile pe termen scurt se pot referi, de asemenea, la active financiare care sunt deținute de o companie, dar cu anumite exceptii. 

Obiectivul unei investiții pe termen scurt, atât pentru companii, cât și pentru investitori individuali, este de a proteja capitalul, generând totodată un randament.

Companiile detinatoare de un flux de numerar puternic vor avea un cont de investiții pe termen scurt în bilanț.

Drept urmare, compania își poate permite să investească numerar în exces în acțiuni, obligațiuni sau echivalente de numerar pentru a câștiga dobândă mai mare decât ceea ce ar fi obținut dintr-un cont de economii normale.

Există două cerințe de bază pentru ca o companie să dețină investiții pe termen scurt.

În primul rând, investiția trebuie să aibă lichiditate mare. În al doilea rând, conducerea trebuie să intenționeze să convertească investiția într-o perioadă relativ scurtă, cum ar fi 12 luni.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.