Investitie – Ce este mai exact o Investitie

O investiție este un activ dobândit cu scopul de a genera venituri. În sens economic, o investiție este achiziționarea de bunuri care nu sunt consumate pe moment, dar care sunt folosite în viitor pentru a crea câștig. În finanțe, o investiție este un activ monetar achiziționat cu ideea că activul va oferi venituri în viitor sau va fi ulterior vândut la un preț mai mare pentru un profit. 

Investiție înseamnă bani pentru a începe sau extinde un proiect sau pentru a cumpăra un activ, acolo unde aceste fonduri sunt apoi puse în funcțiune, cu scopul de a obține venituri și o valoare crescută în timp.

Termenul „investiție” se poate referi la orice mecanism folosit pentru generarea de venituri viitoare. În sens financiar, aceasta include achiziționarea de obligațiuni, acțiuni sau proprietăți imobiliare, printre altele.

 În plus, o clădire construită sau o altă instalație folosită pentru a produce bunuri poate fi văzută ca o investiție. Producția de bunuri necesare pentru a produce alte bunuri poate fi, de asemenea, considerată investiție. 

Efectuarea unei acțiuni în speranța creșterii veniturilor viitoare poate fi considerată o investiție.

De exemplu, atunci când alegeți să urmați o educație suplimentară, scopul este adesea creșterea cunoștințelor și îmbunătățirea abilităților, în speranța de a produce în cele din urmă mai multe venituri. 

Deoarece investițiile sunt orientate către creșterea viitoare sau venitul, există riscul asociat cu investiția, în cazul în care nu rentează. De exemplu, investiția într-o companie care ajunge în faliment sau un proiect care nu reușește.

Aceasta este ceea ce separă investiția de economisire – economisirea acumulează bani pentru o utilizare viitoare care nu prezintă riscuri, în timp ce investițiile presupun resurse pentru a lucra pentru câștigul viitor și implică un anumit risc.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.