Interviu Luca Dezmir: Despre Milionarul Mioritic si Manualul de Guerilla Fiscala

luca dezmirAstăzi am pregătit un nou interviu foarte foarte interesant util pentru toţi cei care doresc să înveţe mai multe despre educaţia financiară!

Intervievatul meu este Luca Dezmir, un medic dentist care la 45 de ani a ajuns să fie unul dintre cei mai pricepuţi oameni de educaţie financiară din România.

A scris până acum 4 cărţi de educaţie financiară şi a lansat 4 proiecte online în această direcţie.

Luca ne va vorbi astăzi despre pasiunile lui, despre proiectele lui, despre ultima lui carte „Manual de Guerilla Fiscala” şi îţi va oferi 3 sfaturi pentru o mai bună gestionare a propriilor finanţe!

LM: Cum te numesti, câti ani si cu ce te ocupi în fiecare zi?

Ma numesc Luca Dezmir, am 45 de ani, de profesie sunt medic dentist, de vocatie sunt autor de carti din domeniul educatiei financiare si al dezvoltarii personale.

LM: Povesteste-mi putin despre proiectele la care lucrezi?

Ar fi destul de multe de spus… Preocuparea mea principala este legata de domeniile de care sunt pasionat: finante personale, investitii, dezvoltare personala.

In cadrul acestor domenii am deschis cateva site-uri pe internet Milionarulmioritic.com (unul dintre cele mai mari bloguri de educatie financiara, in limba romana), Fapturbo.ro (blog dedicat tranzactionarii automate pe piata Forex, cu roboti de trading).

In privinta educatiei, am lansat si sunt coordonatorul proiectului de educatie non-formala AVANTAJ LA START dedicat adolescentilor si tinerilor.

Tot in acest domeniu, am infiintat prima platforma deschisa de educatie online din Romania, L’eDucativ, care ofera cursuri gratuite si platite.

LM: Cum a luat nastere Milionarul Mioritic, si ce vrea sa ofere fiecarui cititor?

Blogul a luat nastere dintr-o inspiratie de moment, intr-o perioada in care activam intens in domeniul investitiilor imobiliare si la bursa, in toamna anului 2007. A fost un impuls interior, de a impartasi experienta ea in aceste domenii, cu cei care vor sa invete. Ulterior blogul a dus la scrierea primei ele carti, iar de aici lucrurile au devenit tot mai complexe.

LM: Ai scris mai multe carti, spune-mi câteva cuvinte despre fiecare.

Am scris pana acum patru carti: „Iesi din labirint„, carte care reflecta experienta mea in domeniul finantelor personale si al investitiilor, in Romania, „Mai tare ca banca„, o carte despre cum sa-ti platesti mai usor datoriile la banca, „Cum sa faci bani in adolescenta„, a carui continut este descris foarte bine de titlul cartii si ultima carte, care este lansata in toamna lui 2013, „Manual de guerilla fiscala- cum sa platesti cat mai putine taxe si impozite, folosind exclusiv metode legale„.

LM: Ultima carte pe care ai scris-o este „Manualul de Guerilla Fiscala”? De ce Guerilla Fiscala? De ce acest subiect?

Este un subiecte extrem de important si vast, din domeniul finantelor, inclusiv al finantelor personale, dar care este foarte putin cunoscut de marele public.

Aceasta situatie se datoreaza faptului ca subiectul este trata doar de specialisti in domeniu (contabili, avocati), in carti adresate altor specialisti, folosind un limbaj sofisticat, tipic bransei din care fac parte, un limbaj greu accesibil cititorului mediu.

Am vrut sa aduc subiectul in atentia omului obisnuit, care are nevoie de aceste informatii, daca doreste sa-si construiasca o viata prospera.

Manual de Guerilla Fiscala
Manual de Guerilla Fiscala

LM: Care sunt cele mai importante 5 aspecte pe care le vom învata din aceasta carte?

Cartea este conceputa in cinci parti.

Prima parte este o introducere care familiarizeaza cititorul cu istoria taxelor si impozitelor si ii prezinta aspectele de baza ale sistemului fiscal, informatii fara de care nu poate intelege modul in care functioneaza acest sistem.

In partea a doua se trateaza subiectul evaziunii fiscale si se explica de ce evaziunea este un lucru de evitat.

In partea a treia se detaliaza principiile de baza, cu ajutorul carora poti sa-ti reduci taxele si impozitele pe care le platesti, prin metode directe si indirecte.

In a patra parte sunt oferite recomandari personalizate, pentru fiecare categorie de contribuabil (angajat, liber profesionist, patron sau investitor), iar in ultima parte sunt tratate doua subiecte deosebit de interesante, protectia fiscala si greva fiscala.

LM: Cum putem sa o achizitionam?

Cartea poate fi achizitionata pe internet. Pentru mai multe detalii despre carte, vizitati site-ul acesteia, la adresa guerillafiscala.ro, site in care veti gasi descrise cele doua formate in care este disponibila cartea (carte tiparita si carte in format electronic), precum si modalitatile de comanda.

LM: Doua sfaturi catre toti cei care vor sa învete mai multe despre cum sa-si gestioneze mai bine finantele personale?

De fapt sunt trei elemente asupra carora trebuie sa te concentrezi;

  1. lucreaza continuu pentru a creste veniturile;
  2. cheltuie inteligent, pentru ca veniturile sa depaseasca intotdeauna cheltuielile;
  3. investeste surplusul, pentru a-ti proteja averea si a face banii sa lucreze pentru tine.

LM: Un mesaj de final catre cititorii blogului laurentiumihai.ro.

Faptul ca cititi acest blog este unul dintre pasii cei mai importanti care duc la prosperitate financiara: educatia.

Continuati sa va informati si sa invatati, apoi puneti in practica cele invatate si, prin seriozitate si perseverenta, veti atinge statutul financiar pe care il doriti.

LM: Multumesc de interviu!

Multumesc si eu!

Despre Autor: , pasionat de finanţe personale, management financiar şi marketing. Pe plan profesional, sunt Consultant de Afaceri la DR Consultants şi Project Manager&Trainer la Cabinetul de Business. Dacă vrei să socializăm, mă poţi contacta pe Facebook, Twitter sau LinkedIn.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.