Interviu Laurentiu Strimbu: Cum sa fii meditator in Romania!

Laurentiu StrimbuAstăzi ţi-am pregătit un nou interviu foarte interesant şi special.

Este un interviu cu un foarte bun prieten pe care l-am rugat să ne vorbească despre pasiunea lui de a fi meditator şi despre noul lui proiect special pentru tinerii din liceu şi nu numai.

Te invit să vezi ce spune Laurenţiu despre proiectului lui şi despre cum a început el să facă medidaţii la matematică.

Este o bună resursă pentru cei care vor să ajungă meditator şi să facă o carieră în educaţie.

Interviu Laurentiu Strimbu: Cum sa fii meditator in Romania!

LM: Cum te numesti, cati ani ai si cu ce te ocupi in fiecare zi?

Salutare.

Laurențiu Strîmbu este numele meu, am 22 de ani pentru încă aproape un an.

Nu fac în fiecare zi aceleași lucruri, dar de cele mai multe ori sunt la DRConsultants, o companie tânără ce activeză în consultanța de marketing, sau mă poți găsi  într-unul dintre cele mai cunoscute ONG-uri la nivel mondial ce are filială și la Brașov;  și evident  la meditații la mate sau jucându-mă cu noul meu site despre care anticipez că voi detalia imediat.

LM: Povesteste-mi putin despre meditatii. Cum ai început și cum îți merge?

Totul a început în clasa a 12-a când îmi ajutam câțiva dintre colegii mai apropiați la mate pentru bac. A fost dificil, defapt ei erau dificili și eu chiar luam în serios treaba asta cu ajutatul.

Nu știu să zic dacă am influențat atunci pozitiv pe cineva, deși toți au luat note mari.

Pe urmă primul „client oficial” mi l-a adus cineva din familie fără ca eu să-mi dau aprobarea sau măcar să vreau acest lucru.

Ei bine, mi-a plăcut, am început să mă promovez pe 2, 3 site-uri și am început să am mai mulți copii la meditații.

La fel ca în business există sezonalitate pentru meditații, dar de aproape 3 ani și ceva de când dau meditații la matematică am prins ceva experiență și am constat copii la meditații.

Legat de rezultate, pentru că presupun că întrebarea se leagă și de acest indicator pot să afirm că până acum am avut succes. Nu intru în detalii, deși aș fi vrut să mă laud puțin:).

LM: Am auzit că ai lansat și un site în acest scop, se numește Clubul de Meditații. Povestește-mi puțin despre el.

Așa este, de 2 săptămâni am lansat www.clubuldemeditatii.ro,  un site ce în primul rând are  scop educațional.

Unul dintre principalele motive ale aparitției acestui site este că eu personal m-am săturat de site-urile în care găsești anunțuri de meditații în maxim 100 de cuvinte din care nu faci altceva decât să alegi prețul cel mai mic sau pe cele în care este vorba de un profesor cu experiență din ’45.

Piața meditațiilor trebuie să evolueze, dacă o pot numi așa. Trebuie să vină cu ceva nou.

Așadar oricine poate intra pe site-ul www.clubuldemeditatii.ro,  nu doar persoane în căutarea de meditații, deoarece vor găsi informații utile legate de metode de învățare eficientă, cum să performeze la școală sau cum pot învăța o limbă străină mai ușor.

Site-ul va deveni în ceva vreme o platformă de relaționare și colaborare între meditatori și cei care doresc meditații, susținută de o mulțime de informații utile pentru ambele părți.

LM: Ce face acest site în plus față de alte site-uri care promoveaza oportunitati de meditatii?

Ca să îți răspund la această întrebare trebuie să menționez ceva înainte. Pentru a deveni profesor de o anumită materie, la noi în țară este nevoie pe lângă facultatea de specialitate pe care se presupune că o frecventezi, să participi la un modul de psiho-pedagogie.

Acesta are scopul de a te învăța pe tine, viitorul profesor, cum să te comporți cu copilul la clasă, cum să îi înțelegi limbajul non-verbal și nevoile, chiar se apropie de ceea ce se vrea a fi programarea neurolinngvistică.

Acum, de la teorie la practică este un drum lung și dificil pentru unii dintre profesori/meditatori. Site-ul meu dorește să acopere acest lips prin conținut ce oferă sfaturi și metode de autoînțelegere, în cazul în care ești un elev/student ce dorești să înveți mai bine și mai ușor și metode didactice pentru meditatori sau chiar profesori.

De exemplu am scris despre momentul optim de învățare al unei zile, sau despre ambientul în care înveți.

Acest plus se transpune și în offline, în timpul meditațiilor. Funcționează de minune.

LM: Cum își poate găsi un copil un meditator? Ce trebuie să facă acesta când intră pe site-ul tău?

În momentul de față are cel puțin 3 posibilități. Pe site se găsește un număr de telefon, o adresă de email și bineînțeles pagina de Facebook.

El trebuie doar să aleagă una dintre aceste 3 variante și să ne spună ce îl interesează (materie, oraș, nivel etc.)

LM: Ce trebuie să facă un meditator să fie promovat pe site-ul tău?

Există o secțiune pe site dedicată meditatorilor. Ei pot intra în secțiunea de membrii, să completeze un formular ce conține informații legate de domeniul(materia) pentru care dorește să ofere meditații, experiență, localitate.

După acest prim pas eu voi intra în contact cu aceștia pentru a mă asigura că sunt într-adevăr persoanele pe care le caut.

Dacă totul este în regulă nu ne rămâne decât să colaborăm cu succes.

LM: Am văzut că ai și un blog foarte interesant. Ce fel de articole vrei să publici și cui i se adresează?

Cum spuneam mai sus, articolele se vor adresa elevilor, deoarece conțin informații utile despre cum să învețe mai ușor, mai bine și mai repede.

Vor apărea în curând și materiale utile pentru pregătire (exerciții, variante de bacalaureat).

Articolele se adresează și părinților, deoarece aceștia vor descoperi metode utile prin care își pot ajuta copii să se descurce mai bine la școală. În acest caz cred că va fi cel mai dificil, deoarece mulți părinți încă așteaptă de la proprii copii să vină acasă cu note mari, indiferent de felul în care le obțin.

Nu în ultimul rând, articolele ce vor apărea pe blogul Clubul de meditatii se adresează și meditatorilo/profesorilor ce doresc să își îmbunătățească metodele. În  acest caz este nevoie de puțină deschidere. Cei care vor susține că au experiență de peste un anumit număr de ani și nu au nevoie de metode noi își vor da seama că această platformă nu este pentru ei.

LM: Un mesaj către cititorii blogului laurentiumihai.ro.

Pentru educația financiară, matematica este foarte importantă.:)

Cititorii blogului www.laurentiumihai.ro și-au dat seama de utilitatea informațiilor ce le găsesc în acest loc, așadar nu pot decât să îi felicit și să îi încurajez să urmărească în continuare blogul.

LM: Mulțam de interviu!

Cu mare plăcere.

Despre Autor: , pasionat de finanţe personale, management financiar şi marketing. Pe plan profesional, sunt Consultant de Afaceri la DR Consultants şi Project Manager&Trainer la Cabinetul de Business. Dacă vrei să socializăm, mă poţi contacta pe Facebook, Twitter sau LinkedIn.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.