Holding Company – Ce reprezinta

Holding company este o societate cu răspundere limitată sau o societate pe acțiuni care deține suficiente acțiuni într-o altă companie, încât poate controla politicile respectivei companii și să supravegheze deciziile sale de management.

Deși acesta companie deține activele altor companii, ea menține doar capacități de supraveghere și, prin urmare, nu participă activ la conducerea operațiunilor cotidiene ale unei afaceri.

Holding company există în scopul unic de a controla alte companii, indiferent dacă sunt alte corporații, societăți cu comandită limitată sau societăți cu răspundere limitată.

Companiile deținute pot deține, de asemenea, proprietăți, cum ar fi imobiliare, brevete, mărci comerciale, acțiuni și alte active. 

Companiile care sunt deținute 100% de către o companie holding sunt denumite „filiale deținute integral”. Deși o companie holding poate angaja și conduce managerii companiilor pe care le deține, acești manageri sunt în cele din urmă responsabili pentru propriile operațiuni.

Prin urmare, este esențial pentru administratori să țină cu ochii în evidență afacerile sale pentru a se asigura că funcționează optim. 

Companiile holding se bucură de avantajul protecției împotriva pierderilor.

Dacă o companie subsidiară falimentează, compania holding poate suferi o pierdere de capital și o scădere a valorii nete. Cu toate acestea, creditorii companiei falimentare nu o pot urmări în mod legal. 

Vrei să citeşti şi alte articole de educaţie financiară? Hai în grupul Totul despre Bani de pe Facebook.