Hartie de valoare sau titluri de valoare

Hartie de valoare inseamna un document care atesta dreptul de proprietate al unui capital investit. Este un instrument financiar ce ofera titularului drepturi de detinere sau de vanzare.

Hartii de valoare pot fi si sume de bani depuse spre pastrare la o banca pentru care aceasta plateste o dobanda.

Aceste titluri de valoare reprezintă o poziție de proprietate într-o societate comercială publică ( prin acțiuni), o relație de creditor cu un organism guvernamental sau o corporație (reprezentată prin deținerea obligațiunii respectivei entități)  sau drepturi de proprietate, reprezentate de o opțiune.

Titlurile de valoare pot fi clasificate în general în două tipuri distincte, acțiuni și datorii dar exista si combinatii. 

Entitatea care creează titlurile de vânzare este cunoscută ca emitent, iar cei care le cumpără sunt, desigur, investitori. În general, titlurile reprezintă o investiție și un mijloc prin care municipalitățile, companiile și alte întreprinderi comerciale pot strânge noi capitaluri.

Companiile pot genera mulți bani atunci când intră în public, vânzând acțiuni într-o ofertă publică inițială, de exemplu. 

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.