Fond de investitii inchis – Ce reprezinta

Un fond închis de investitii este un model de investiții colective bazat pe emiterea unui număr fix de acțiuni care nu pot fi rambursate din fond.

Spre deosebire de fondurile deschise, acțiunile noi ale unui fond închis nu sunt create de administratori pentru a răspunde cererii investitorilor. În schimb, acțiunile pot fi achiziționate și vândute doar pe piață. 

Un fond închis are un administrator care supraveghează portofoliul și cumpără și vinde activ active deținute.

Ca și acțiunile individuale ale acțiunilor, fondul poate fi cumpărat sau vândut doar pe piața secundară de către investitori. 

Fondurile închise sunt de obicei listate pe o bursă recunoscută și pot fi cumpărate și vândute la acea bursă.

Prețul pe acțiune este determinat de piață și este de obicei diferit de valoarea activului net pe acțiunea investițiilor deținute de fond. 

Fondurile închise sunt de obicei sponsorizate de o companie de administrare a fondurilor care va controla modul în care este investit fondul.

Încep prin a solicita bani de la investitori într-o ofertă inițială, care poate fi publică sau limitată. Investitorilor li se acordă acțiuni corespunzătoare investiției lor inițiale. 

Administratorii fondului adună banii și achiziționează titluri de valoare sau alte active. În ceea ce poate investi exact administratorul fondului depinde de statutul, prospectul și reglementările guvernamentale aplicabile.

Unele fonduri investesc în acțiuni, altele în obligațiuni, iar altele în lucruri foarte specifice. 

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.