Fond de investitii deschis – Ce reprezinta

Fondurile de investiții deschise se mai numesc și fonduri mutuale și reprezintă o formă de investiții colective bazată pe dreptul contractual, mai degrabă decât să fie adoptate printr-un trust, societate sau poliță de asigurare.

Succesul unui asemenea fond depinde de expertiza și experiența companiei care o administrează.

Tipurile comune de investiții întreprinse de aceste fonduri sunt proprietățile, titlurile de valoare, creditele ipotecare și echivalentele de numerar.

Valoarea de bază a activelor dintr-un fond de investitii deschis este declarată direct de numărul de unități emise înmulțit cu prețul pe unitate.

De asemenea, este necesar să se scade comisioanele de tranzacție, comisioanele de administrare și / sau alte costuri asociate. Determinarea obiectivelor și limitărilor managementului depinde de obiectivele fiecărui fond în parte.

Aceste fonduri sunt caracterizate prin emiterea continuă de unități. Dacă un investitor dorește să își pună banii într-un fond de investiții deschis, se emit unități noi de fiecare dată.

Dacă acesta dorește să vândă și să se retragă din fond, fondul este obligat să răscumpere respectivele unități.  

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.