Expert contabil – Ce este un expert contabil si de ce avem nevoie de el

Expert contabil este o desemnare contabilă internațională acordată profesioniștilor contabili din multe țări din întreaga lume.

O astfel de acreditare dovedește de obicei că deținătorul său are calificările pentru a depune declarația fiscală a unei întreprinderi, a situațiilor financiare de audit și a practicilor comerciale și a oferi servicii de consultanță clienților. 

Un expert contabil poate fi specializat în unul din cele patru domenii: audit și asigurare, contabilitate și raportare financiară, contabilitate de gestiune și finanțare aplicată sau impozitare.

Astfel, pot gestiona un aspect al activității unei companii, pot supraveghea toate nevoile contabile ale unei companii sau pot funcționa ca expert contabil independenți care se ocupă de problemele contabile pentru mai mulți clienți. 

Mai exact, expertul contabil poate presta pentru persoanele fizice și juridice următoarele servicii: supraveghează contabilitatea și întocmește sau verifică și semnează situațiile financiare, acordă asistențî privind organizarea și ținerea contabilității, efectuează analize economico-financiare, audit financiar-contabil și evaluări patrimoniale, efectuează expertize contabile dispuse de organele judiciare sau solicitate de persoane fizice ori juridice în condițiile prevăzute de lege, acordă asistență de specialitate necesară pentru înființarea și reorganizarea societăților comerciale, efectuează pentru persoane fizice și juridice servicii profesionale care presupun cunoștințe de contabilitate.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.