Depreciere – Ce este Deprecierea

O devalorizare este o scădere oficială a valorii unei monede a unei țări în cadrul unui sistem de curs de schimb fix, în care o autoritate monetară stabilește formal un curs de schimb mai mic al monedei naționale în raport cu o monedă sau o valută de referință.

Țările care au un curs de schimb fix sau o rată de schimb semi-fixă folosesc acest instrument de politică monetară. 

Devalorizarea reduce costurile exporturilor unei țări, făcându-le mai competitive pe piața globală, ceea ce, la rândul său, crește costul importurilor, astfel încât consumatorii interni sunt mai puțin susceptibili să le cumpere, consolidând în continuare afacerile interne. 

Deoarece exporturile cresc și importurile scad, favorizează un echilibru mai bun al plăților prin reducerea deficitelor comerciale.

Asta înseamnă că o țară care își devalorizează moneda își poate reduce deficitul din cauza cererii puternice de exporturi mai ieftine.

O autoritate monetară menține o valoare fixă ​​a monedei sale prin faptul că este gata să cumpere sau să vândă valută străină cu moneda internă la o rată declarată, o devalorizare este un indiciu că autoritatea monetară va cumpăra și vinde monedă străină la o rată mai mică.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.