De la zero la unu de Blake Masters si Peter Thiel – Recenzie

Ce ai face dacă ai avea oportunitatea să îți predea la cursuri un milionar? Să sperăm că vei nota cuvânt cu cuvânt tot ceea ce spune el și exact asta este ceea ce a făcut Blake Masters.

Blake era un student la Universitatea de Drept Stanford în 2012 când s-a înscris la un curs susținut de milionarul Peter Thiel.

În cazul în care nu știi cine este Peter Thiel, află că este co-fondatorul celebrului Paypal, printre primii investitori în platforma Facebook și în Linkedin.

Blake Masters a publicat notițele lui pe internet și au avut mare succes. De aici și până la o carte născută din colaborarea dintre cei doi nu a fost decât un pas.

„Fiecare moment în afaceri se întâmplă o singură dată. Următorul Bill Gates nu va construi un sistem de operare. următorul Larry Page sau Sergey Brin nu va crea un motor de căutare. Și următorul Mark Zuckerberg nu va crea o rețea socială.Dacă vei încerca să îi copiezi pe ei, nu vei învăța de la ei.”

Acesta este paragraful cu care debutează cartea în prefață. Este introducerea perfectă a cărții pentru că arată că dacă vrei să construiești o afacere de mare succes în viitor, trebuie să creezi ceva ce nu s-a mai făcut anterior.

Peter Thiel ne dezvăluie în această carte cum companiile start-up pot face pasul de la 0 la 1. Un progres vertical, după cum descrie autorul. Pentru a face asta, este nevoie să împingi limitele, să aduci inovații la suprafață și să urmărești idei neconvenționale.

Ne oferă exemple ample ale companiilor care au făcut asta și continuă să împingă limitele dincolo de imaginația noastră. În mod predictibil, sunt oferite nenumărate exemple din domeniul tehnologiei: Microsoft, Apple, Facebook, Google și Tesla.

Și în această carte vei descoperi și motivul pentru care cel mai bun domeniu pentru a-ți face o afacere este cel tehnologic.

Când vine vorba de a crește o afacere de la 0 la 1, este foarte important să începi cu pași mici. Este crucial să identifici și să domini o nișă specifică pe piață înainte să intri și pe alte domenii adiacente.

Sfatul lui este să eviți competiția mare cât poți de mult, pentru că anumite piețe sunt deja dominate de marile companii.

Tu nu ai resursele umane și financiare pentru a depăși o mare companie. Trebuie să cauți ceva al tău.

Nu mi-ar ajunge paginile să scriu despre această carte, este chiar splendidă și dacă ai o mică afacere nu trebuie să o ratezi. Autorul îți oferă din experiența lui, ce obstacole și ce provocări a întâlnit atunci când a deschis Paypal.

Capitolul 8 este extrem de interesant, acolo scrie despre „Secrete”.

Lucruri care nu au fost încă descoperite. Sper că ți-am trezit curiozitatea.

Cartea o poţi găsi uşor pe:

eMAG.ro

elefant.ro

libris.ro

Succes la citit!

Laurentiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.