Recenzie: De la Idee la Bani de Napoleon Hill

Cartea “De la idee la bani” a fost scrisă în anul 1937 în timpul Marii Crize economice. Napoleon Hill şi-a petrecut 20 de ani studiind şi intervievând peste 500 de oameni de succes în afaceri privind modul în care şi-au dobândit ei succesul. Descoperirile lui le-a scris în această carte ce a devenit biblia libertăţii financiare.

Formula de succes este la fel de relevantă şi utilizabilă acum, aşa cum a fost în urmă cu 100 de ani.

Mesajul principal al cărţii este simplu şi totuşi puternic: poţi să obţii orice îţi doreşti să obţii în viaţă. Gândurile tale sunt cele care îţi influenţează acţiunile.

Obiceiul de a avea gânduri pozitive te ghidează spre succes. Există un citat celebru din cartea “De la idee la bani”, citat ce este considerat esenţa cărţii: “ Orice mintea poate să conceapă, tu poţi realiza.” Cartea te învaţă să gândeşti diferit, aşa că dacă eşti pe drumul spre libertate financiară, această carte este obligatoriu de citit.

Napoleon Hill a identificat 13 principii de bază pentru succes, devenind un clasic ce a ajutat numeroase persoane să obţină succesul în afaceri în întreaga lume. Aceşti paşi includ:

 1. “Dorinţa” – trebuie să existe o dorinţa puternică pentru a obţine ceva. Trebuie să o ai mereu în minte şi orice acţiune trebuie să fie în concordanţă cu aceasta;
 2. “Credinţa” – Cu cât ai mai multă încredere şi siguranţă pentru viitorul tău, cu atât există mai mare posibilitatea să obţii ceea ce doreşti;
 3. “Auto-sugestia”
 4. “Cunoaştere specializată” – cunoaşterea şi educaţia sunt importante pentru succes.
 5. “Imaginaţia”
 6. “Planificarea”
 7. “Decizia” – ia o decizie fermă privind ce îţi doreşti şi nu te abate de la ea;
 8. “Persistenţa” – persistenţa este importantă pentru succes, aşa că nu trebuie să te laşi doborât de eşecuri;
 9. “Puterea Minţii”
 10. “Transmutarea energiei sexuale” – un partener căruia să îi pese este un aspect important în viaţă;
 11. “Subconştientul” – antrenează-ţi mintea să gândească pozitiv;
 12. “Creierul” – studiază indiciile non-verbale ale altor persoane;
 13. “Al Şaselea simt” – idei bune apar prin meditaţie.

“Când bogăţia ia locul sărăciei, schimbarea intervine de obicei printr-o serie de planuri bine gândite şi executate. Sărăcia nu necesită vreun plan. Nu are nevoie de ajutor pentru că este îndrăzneaţă şi neruşinată. Bogăţia este timidă şi uşor de speriat. Ea trebuie să fie “atrasă”. – scria Napoleon Hill în cartea lui.

Hill a scris cartea într-o manieră universală şi bogăţiile din carte se refereau la mai mult decât banii. Nu ajută doar oamenii săraci sau cei are doresc să aibă o viaţă de succes, ci şi pe cei care au o stimă scăzută de sine şi sentimente că sunt lipsiţi de putere.

Cartea evidenţiază de asemenea şi principii pentru “viziune creativă”, “munca în echipa” şi “sănătate”.

Este important de reţinut că sunt mai multe versiuni ale cărţii, unele având co-autori din prezent. Totuşi, nicio carte nu poate lua locul versiunii originale.

Cartea o poţi găsi uşor pe:

elefant.ro

libris.ro

eMAG.ro

Succes la bani!

Laurenţiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.