Recenzie – Da lovitura! De ce acum e momentul sa faci bani din pasiunea ta de Gary Vaynerchuk

Cartea „Da lovitura! De ce acum e momentul să faci bani din pasiunea ta”, scrisă de Gary Vaynerchuk, este o carte uşor şi rapid de citit, având doar 142 de pagini. Numărul mic de pagini nu înseamnă nimic, oferă idei de 3 ori mai multe decât lungimea cărţii.

Cartea este parte inspiraţională, parte instructivă. Vorbeşte despre modul cum pasiunea, munca grea şi reţelele sociale pot crea împreună o forţă de neoprit.

Ne spune faptul că orice persoană care are acum o afacere poate avea succes pentru că se poate promova mai uşor datorită internetului. Cheia este să folosească toate instrumentele pe care le are la dispoziţie mai bine decât competiţia sa.

Pentru cine nu ştie, Gary Vaynerchuck este extrem de cunoscut în SUA ca expert în marketing digital, creând în 2009 o agenţie digitală care se focalizează pe social media, colaborând cu sute de companii, printre care şi PepsiCo.

Pe lângă agenţia digitală, are o afacere cu vinuri şi a investit în numeroase afaceri, printre care Uber, Facebook, Twitter etc.

Cu alte cuvinte este un antreprenor de succes, de la care avem ce învăţa cu siguranţă.

În cele 13 capitole ale cărţii, Vaynerchuk ne prezintă poveşti ipotetice şi din viaţa reală despre grădinari, contabili, comercianţi de vinuri şi jucători de fotbal.

Sunt capitole despre cum să creezi conţinut de calitate pentru site-ul web, care tool de promovare ar fi mai potrivit pentru tine (blog, audio, video), cum să construieşti o comunitate şi un capitol extrem de interesant care se numeşte „Cea mai bună strategie de marketing”.

De asemenea, autorul ne vorbeşte despre importanţa creării unui brand. Iată câteva tehnici pe care ni le prezintă pe scurt:

  1. Identifică-ţi pasiunea
  2. Învaţă cât mai mult despre domeniul respectiv
  3. Începe un blog despre pasiunea ta
  4. Găseşte alte bloguri care au legătură cu activitatea ta şi lasă comentarii
  5. Găseşte pagini Facebook despre pasiunea ta, devino fan şi contribuie la aceasta
  6. Caută pe Twitter alte persoane care au aceeaşi pasiune ca şi tine şi vorbiţi despre ea (la noi twiterr-ul nu este de utilizat ca în alte ţări)
  7. Repetă paşii de la punctul 2 la punctul 6 continuu.

Autorul spune că trăieşte după 3 reguli: iubeşte-ţi familia, munceşte din greu şi trăieşte din pasiunea pe care o ai. În lumea lui Gary nu contează mărimea nişei tale, ci profunzimea pasiunii.

Cartea nu este pentru oricine. Cartea se adresează celor care sunt dispuşi să lucreze din greu pentru a obţine rezultate.

Te inspiră şi te motivează să te ridici de pe canapea şi să îţi asumi riscuri în lumea afacerilor.

Cartea o poţi găsi uşor pe:

elefant.ro

Succes la citit!

Laurentiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.