20 locuri unde gasesti Cursuri Online Gratuite de educatie financiara

Sunt câteva locuri de unde poţi învăţa educaţie financiară: din cărţi de educaţie financiară, citind bloguri financiare, urmărind tot felul de emisiuni educative sau participând la cursuri online sau offline, gratuite sau cu bani, din care poţi învăţa bazele schimbării tale.

Eu personal citesc foarte multe cărţi de specialitate, urmăresc zeci de bloguri şi particip din când în când la cursuri online. Am încercat ca toate aceste cursuri online la care mă înscriu participarea să fie gratuită.

20 de site-uri cu cursuri online gratuite de educatie financiara

Încerc ca în toată educaţia financiară de care am nevoie şi de care am parte să-i reduc costurile sau să beneficiez de ea gratuit.

Până acum am scris articole despre cărţi, bloguri şi ebook-uri gratuite şi foarte bune pe care ţi le recomand. Acum vreau să-ţi prezint site-uri unde îţi poţi găsi cursuri online şi gratuite de educaţie financiară.

Sunt website-uri ale unor universităţi de prestigiu din lume care au realizat diverse programe gratuite la care pot participa oameni din întreaga lume, fără să fie prezenţi fizic la curs.

Aşadar, poţi beneficia de surper cursuri online, direct acasă la tine fără să plăteşte nimic pentru ele. Trebuie doar să-ţi setezi ora şi să fii prezent în momentul în care acestea vor începe.

BONUS! La fiecare curs vei primi şi o diplomă de participare sau chiar de specializare, în funcţie de tipul curs.

Dacă doreşti cursuri în română, îţi recoman să vezi recomandările de cursuri de aici:

Dacă eşti interesat de cursuri în limba română, unele gratuite, altele cu plată dar cu conţinut foarte bune, te invit să accesezi pagina – Cursuri Educaţie Financiară în Limba Romană – Cu taxă şi Gratuite. Printre acestea sunt:
1. Wealth Academy – Dezvoltat de Eusebiu Burcaş
2. Kit-ul Traderului Începător
realizat de xtb.ro
3. Curs Educaţie Financiară
– Dezvoltat de Profit Point în 5 oraşe din ţară
4. Curs “Primii Paşi pe bursă” – Curs de 5 zile, câte 2 ore pe zi, gratuit.

Cele 20 de locuri pe care ţi le-am promis sunt:

20 locuri unde gasesti cursuri online gratuite de educatie financiara

[divider top=”no”]

1. Coursera.org – este unul dintre cele mai mari site-uri cu cursuri online si gratuite din lume unde poţi găsi sute de cursuri din zeci de domenii de specialitate.

Cele mai bune universtităţi din lume îşi prezintă cursurile prin aceast site. Tu trebuie doar să te înscrii şi să participi la data şi ora stabilită.

2. Richdad – Toată lumea îl cunoaşte pe Robert T. Kiyosaki. Am scris foarte multe despre el pe acest blog şi i-am recomandat cărţile în zeci de articole.

Este unul dintre părinţii educaţie financiară şi cred că este cel mai mare speaker şi autor din acest domeniu.

Toate aceste lucruri el le prezintă pe website-ul lui. Tot pe website-ul lui organizează workshop-uri şi cursuri online la care poţi participa în mod gratuit. Găseşti şi cursuri cu plată mai specializate. Eu ţi le recomand cu cea mai mare încredere.

3. L’educativ.comeste o platformă românească de invăţământ online fondată de Luca Dezmir (milionarulmioritic.com) în 2012.

Aici poţi găsi tot felul de cursuri online gratuite de educaţie financiară organizate de Luca Dezmir sau de alţi traineri cu experienţă în domeniu.

Este o platformă deschisă pentru că permite accesul liber la cursurile gratuite, pe bază de link doar cu un simplu click.

4. SBDC Pennsylvania – pune la dispoziţia ta peste 90 cursuri online de specializare la care poţi participa în mod gratuite.

Găseşti cursuri pe domenii precum: contabilitate, cum să începi un start-up, finanţe, planificare de business, marketing, vânzări şi multe altele.

5. OpenLearn.edu – platformă gratuită cu sute de cursuri online oferite de The Open University.

Este o platformă foarte mare realizată de această universitate, unde poţi găsi sute de cursuri online din tot felul de domenii precum: bani şi management, educaţie, limbi străine, societate, sănătate sport şi psihologie şi multe alte tipuri.

6. Alison.com – este o platformă mai specială unde se pune foarte mult accentul pe certificarea cursurilor online la care participi.

Sunt de înaltă calitate şi sunt bune indiferent de ceea ce vrei să faci pe viitor.

7. TED.com – Toţi suntem familiarizaţi cu filmuleţele şi speech-urile de bună calitate oferite de ted.com.

Vreau să-ţi mai readuc aminte de acestea şi să-ţi recomand să te uiţi la cel puţin unul pe săptămână. Uite AICI o listă cu TED-uri pe care eu personal ţi le recomand să te uiţi chiar acum.

8. Investing for Your Future – un curs foarte bun de educaţie financiară pe care ţi-l recomand să-l urmezi. Este un curs în scris (format din mai multe articole) din care vei învăţa mai bine cei 3 piloni ai educaţiei financiare:

  • Cum să câştigi mai mulţi bani;
  • Cum să economiseşti mai mult,
  • Cum să cheltuieşti cu înţelepciune.

9. Cum să-ţi administrezi datoriile personale! Cursul este online şi gratuit. Dacă vrei să diplomă de specialitate şi să participi la examen trebuie să plăteşti o taxă.

Eu personal cred că este suficient doar să participi la acele lecţii online. Sunt suficiente pentru educaţia ta financiară.

10. Money 101 – 23 de lecţii despre banii tăi.

Un curs online complet în care vei învăţa tot ce trebuie să cunoşte despre cum se fac banii şi despre cum se cheltuiesc aceştia.

Recomand pentru finanţele tale personale!

11. Bizschool.roo platformă românească de cursuri online şi gratuite. Cursurile pe care le găseşti pe această platformă sunt de: business, management, antreprenoriat, marketing şi multe altele.

12. Investopedia.com – este una dintre cele mai mari platforme online cu tutoriale.

Cele mai bune tutoriale pe care le poţi găsi sunt despre: investiţii, finanţe personale, active şi forex.

Recomand dacă vrei să înveţi mai multe despre cum să-ţi investeşti banii mai bine.

13. Iversity.org – este o altă platformă cu cursuri online din tot felul de domenii. Cursurile nu sunt clasificate pe categorii însă îţi recomand să te abonezi şi să participi la cursurile la care doreşti.

Din când în când se organizează şi cursuri de educaţie financiară şi finanţe personale.

 14. UC Berkeley – cursuri foarte bine documentate şi realizate de marii profesori ai Universităţii Berkeley.

Cursurile sunt foarte uşor de vizionat deoarece sunt încărcate direct pe youtube sub formă de filmuleţe.

15. Mit Sloan School of Management – peste 50 de cursuri de management, economie, microeconomie, macroeconomie şi antreprenoriat la îndemâna oricui.

Foarte bune pentru cei care vor să se pregătească pentru un post de top sau middle management.

16. edX.org – un portal cu cele mai bune cursuri online de la cele mai importante universităţi din lume.

Poţi găsi cursuri gratuite din domenii precum: economie, finanţe, antreprenoriat, management şi din multe alte domenii foarte interesante.

17. khanacademy.org – o academie extraordinară care pune la dispoziţie zeci sau sute de videouri şi cursuri online şi gratuite din foarte multe domenii de activitate.

18. moneymanagement.org – o organizaţie care oferă resurse, cursuri online, articole şi tot felul de ebook-uri despre educaţie financiară.

19. Planificarea unei pensionări sigure – un curs foarte bun realizare de Purdue University. Un curs complet structurat în 10 module, fiecare cu mai multe lecţii.

Bun pentru cei care au început să se gândească la pensionare.

20. American Financial Solutions – cursuri online si gratuite foarte bune oferite de acest site american. Cursuri online despre finanţe personale, despre cum să ne investim banii şi despre cum să ne educăm copii când vine vorba despre bani.

[divider top=”no”]

Acestea au fost toate site-urile cu cursuri online şi gratuite pe care eu le-am găsit şi pe care eu le-am folosit în educaţia mea. Sunt 20 de site-uri extrem de bune care oferă cursuri de înaltă calitate pentru toate categoriile de vârstă.

O altă recomandare de platformă cu foarte multe cursuri online şi gratuite de la universităţi bune din străinătate o poţi găsi în articolul Biancăi de la PauzadeCafea.net -> Cursuri online pentru studenti oferite de institutii europene

La ce cursuri online ai mai participat?

Dacă mai cunoşti şi alte site-uri cu cursuri online de educaţie financiară, lasă-mi un comentariu mai jos cu ele şi le voi adăuga în această listă.

Dacă ţi-a plăcut lista cu cele 20+ de site-uri cu cursuri online si gratuite de educatie financiara, o poţi promova şi prietenilor tăi cu ajutorul unui like şi share pe butonaşelor de mai jos.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..
Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.