Cum sa te Imbraci Bine cu Bani Putini

Cum sa te imbraci bine pe bani putiniCartea s-a născut în urma unor frustrări pe care o au majoritatea cititorilor de pe StilMasculin.

Am primit sute de mesaje prin care bărbații se plângeau fie că hainele sunt prea scumpe, fie nu își găsesc cele potrivite, fie toate hainele sunt de o calitate proastă și multe alte motive care au legătură cu banii.

Sunt de acord că fiecare brand indiferent de cât de calitativ sau scump este, are publicul său țintă.

De asemenea sunt de acord că decizia de unde ne facem cumpărăturile ne aparține cât timp avem banii în mână. După ce i-am dat, avem șanse mici să îi recuperăm. Aș da ca exemplu reducerile mari de până la 80% care au loc în lume cu ocazia unor evenimente speciale.

Lumea se calcă în picioare pentru a cumpăra cel mai ieftin produs, după care ajung să-l vândă pe internet la un preț mai mic. De ce crezi că se întâmplă asta?

Aș da două motive principale: impulsul și lipsa de informare.

Îți propun următorul exercițiu: scoate toate hainele tale din garderobă și probează-le pe fiecare în parte. Vei rămâne uimit de câte produse vei redescoperii și la câte vei renunța.

Astfel vei avea ocazia să duci hainele la croitor pentru ajustare sau diverse reparații, să duci hainele la spălat și să scapi de cele care îți sunt mici și prezintă semne de uzură. Acest exercițiu te va ajuta să ai o garderobă aerisită.

Dacă vrei să fii mai organizat, îți recomand garderoba capsula. Aceasta conține doar elemente care merg între ele și sunt potrivite la diverse ocazii. Astfel dacă garderoba conține 4 cămăși, 2 sacouri, 3 perechi de pantaloni și 2 perechi de pantofi vei avea 48 de combinații.

De fiecare dată când trebuie să cumperi ceva, nu lua o decizie de moment. Ai tot timpul din lume să te gândești dacă merită sau nu achiziția.  Dar pentru a putea lua o decizie înțeleaptă ai nevoie de cunoștințe. Informația și impulsul sunt strâns legate una de alta.

Pentru cheltuitorii, sunt programe speciale care te învață să nu mai dai bani pe haine timp de un an.

Cu ajutorul acestei cărți vreau să demonstrez că pentru a te îmbrăca bine nu ai nevoie de bani mulți. Ai așa de multe informații în jurul tău încât e păcat să nu profiți de pe urma lor.

Cele mai proaste decizii sunt luate când suntem pe ultima sută de metrii. Dacă ai de mers la o nuntă și nu ai un costum, de ce să lași totul pe ultima zi? Recomand ca aceste achiziții să fie făcute în timp pentru a putea vedea varietatea.

Astfel, vei putea respira liniștit fără să fi presat de timp și să iei o decizie înțeleaptă. În caz contrar, ai șanse să te alegi cu produse de unică folosință.

Ce se va întâmpla la următorul eveniment?  Te duci să îți cumperi un alt costum?

Soluții sunt foarte multe, de exemplu te duci din timp îți faci un costum la comandă și ai ocazia să te alegi cu o piesă croită după dimensiunile tale sau îți cumperi ceva din magazin și îl duci la croitor la ajustat. Vei găsi și variante ieftine, dar și scumpe.

Dacă vrei să ai haine bune, trebuie să investești în calitate. O pereche de pantofi de calitate te va ține câțiva ani buni dacă este întreținută corespunzător.

Același lucru nu este valabil și la perechile ieftine pentru că sunt de unică folosință. Fă un calcul simplu și vezi câți bani irosești pe aceste perechi anual.

ATENȚIE! Nu este de ajuns să ai o singură pereche de încălțăminte pentru  că are nevoie cel puțin de 24 de ore de repaus.

Pentru a economisi bani, nu investi în articole care sunt la modă. Vei risca să te alegi cu haine care ți-au plăcut și trebuie să renunți pentru că nu mai sunt la modă.

Gândește-te ce înseamnă acest lucru pentru buzunarul tău. Partea proastă cu moda este că poți da de articole de prost gust și care nu se potrivesc conformației tale. Poți arată mult mai bine investind în articole versatile care merg între ele.

Te asigur că nu îți va spune nimeni că ești prost îmbrăcat dacă nu ești la modă.

Multe alte informații vei găsi în cartea Cum să te îmbraci bine pe bani puțini.

Despre Autor:  Laszlo Nagy are 29 de ani şi a început drumul spre stil încă din 2007 când şi-a dat seama cât de importante sunt haine pe care le poartă.

Este Fondatorul blog-ului stilmasculin.ro, unul dintre cele mai bune bloguri de modă pentru bărbaţi din România.

A lansat mai multe cărţi printre care cea mai nouă este „Cum sa te imbraci cu bani putini„. Mai multe despre carte poţi găsi AICI.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.