Cum Sa Cumperi Stellar XLM – 4 metode in Romania

Stellar (XLM) este o criptomonedă care a fost fondată în anul 2014 de către Jed McCaleb, co-fondatorul Ripple, alături de Joyce Kim, un fost avocat.

Stellar este o platformă utilă în legarea băncilor, a sistemelor de plăţi, dar și a oamenilor, banii fiind mutați rapid și sigur, costurile fiind minime. Stellar se ocupă de schimbarea valutelor emise de guverne, în cel mai rapid timp, timpul necesar de schimbare a valutelor emise de guverne fiind cuprins între 2 până la 5 secunde. Stellar se folosește de tehnologia Blockchain pentru a face acest lucru.

Stellar este recunoscută și pentru faptul că a primit o finanțare de 3 milioane de dolari de la Stripe, această companie de tech fiind creată de Patrick Collison. În momentul lansării acestei criptomonede au fost emise 100 de miliarde de Stellar, dintre aceste miliarde, 2 miliarde s-au îndreptat către Stripe, în schimbul investiției inițiale.

Conform celor care au fondat această monedă, 25 de miliarde s-au transmis către organizații non-profit, aceste organizații având că domeniu de activitate incluziunea financiară.

Până în anul 2015, Stellar avea aproximativ 3 milioane de conturi de utilizatori înregistrate pe platforma sa. Capitalizarea pe piață a acestei monede era de aproape 15 milioane de dolari.

Deși inițial această monedă purta numele de Stellar, ea a fost denumită mai târziu Lumens sau XLM. Schimbarea a avut loc atunci când a fost lansată rețeaua, astfel încât să se facă diferența între rețeaua în sine și între cryptomoneda. Multe organizații nonprofit, dar și firme se ocupă de implementarea Stellar ca infrastructură financiară.

Stellar a început să se impună în special în țările în curs de dezvoltare. La sfârșitul anului 2016 au fost anunțate mai multe parteneriate în Filipine, India și Africa. În anul 2017, Stellar a încheiat un parteneriat de colaborare cu KlickEx și cu IBM, astfel încât tranzacțiile transfrontaliere din regiunea Pacificului de Sud să fie mult mai ușor de făcut.

Cum poți avea XLM (Stellar)?

Există mai multe metode prin intermediul cărora poți obține această moneda, printre cele mai cunoscute variante se numără:

  • Exchange-urile, această fiind cea mai simplă metodă de a cumpăra Stellar
  • Alte monede – veți putea schimba aceste monede în Stellar

Cum poti sa Cumperi Stellar – XLM?

Există multe metode prin care puteți cumpăra Stellar și veți vedea că acest lucru este posibil, atât în Lei, cât și cu Euro, foarte ușor. Puteți cumpăra Stellar chiar de pe exchange-urile din România.

Multe dintre exchange-urile de mai jos va oferă și un portofel digital în care va veți putea depozita cu ușurință stellar-ul pe care îl cumpărați.

Un cold wallet este o soluție pentru persoanele care își doresc să investească în crypto mii și zeci de mii de euro, dar în același timp își doresc și să fie asigurați că toate aceste monede vor fi păstrate în siguranță. Va puteți achiziționa un astfel de cold wallet, astfel încât să va protejați și împotriva atacurilor cibernetice, acesta fiind o soluție bună.

Multe exchange-uri și chiar și cele din România au implementat cold wallets. Datorită acestui lucru, protecția este una mult mai mare.

Un dispozitiv în care va puteți ține cu ușurință toate cryptomonedele dorite, inclusiv Stellar costă undeva între 50 și 200 de euro, în funcție de capacitatea de monede pe care o doriți.

Ledger Nano S este cel mai cunoscut, dar și cel mai apreciat cold wallet. Veți putea stoca pe acesta mai multe tipuri de criptomonede și nu doar bitcoini, ci și Stellar.

Mai există și posibilitatea unui hot wallet, în cazul în care vă doriți acest lucru, un astfel de hot wallet fiind atomicwallet.io. Pe un astfel de wallet veți putea stoca peste 300 de monede și îl veți putea folosi în siguranță.

Multe dintre platformele de exchange și-a dezvoltat tehnologia de siguranță, iar dacă nu aveți sume foarte mari, atunci vă puteți ține monezile pe astfel de platforme.

Puteți arunca o privire și asupra locurilor de unde puteți cumpără XLM și în România, le-am scos în evidență mai jos. Vei putea cumpără XLM, atât în ron, cât și în euro.

Platforme de unde poti Cumpara Stellar – XLM

1. Una dintre principalele platforme din țară noastră de unde poți cumpăra XLM este www.cryptocoin.pro

Această platforma este cea mai performantă, dar și cea mai sigură platforma din țară noastră, ea fiind și una dintre platformele reglementate de Uniunea Europeană.

Prin intermediul acestei platforme, poți cumpără zeci de monede virtuale, inclusiv XLM, folosindu-te doar de transfer bancar sau de card.

Suma minimă pe care o poți folosi pentru a tranzacționa aici este de 50 de euro.

Un alt avantaj al acestei platforme este că oferă un portofel sigur pe care îl poți folosi, iar dacă strategia ta este să investești pe termen lung, atunci va trebui doar să achiziționezi aceste monede de pe platforma și să l e păstrezi.

Nu vei avea nevoie de cold wallet sau hot wallet în cazul în care te decizi să încerci acest site.

Contul se va face rapid, activezi contul, iar în cele din urmă cumperi XLM.

Este foarte uşor de folosit şi rapid în comenzi. Îţi poţi face un cont AICI.

Realizare cont gratuit cryptocoin.pro

Asemănător cryptocoin.pro mai sunt şi platformele cu numărul 2 şi 3 de mai jos.

Poţi cumpăra 19 monede de pe cryptocoin.pro, fiind cea mai ofertantă din România.

2. Un alt site important pe care îl poți avea în vedere este tradesilvania.com

Acest site oferă opțiunea de plata prin card sau prin transfer bancar.

Platforma este pe piață de câțiva ani deja și va permite să achiziționați atât ripple, cât și stellar, bitcoin sau ethereum, ori alte monede, cu lei. Plata se va face foarte simplu cu cardul sau folosindu-va de transferul bancar.

Portofelul digital este și el inclus direct în platforma.

Pe acest portofel digital îți vei putea depune monezile pe care le achiziționezi.

Pentru mai multe detalii, te invit să citeşti mai multe pe site-ul lor, tradesilvania.com.

[button url=”https://tradesilvania.com?ref=5b61b72737ced100191c3aac” target=”blank” background=”#edae03″ color=”#ffffff” size=”6″ icon=”icon: arrow-right”]Realizare cont gratuit tradesilvania.com[/button]

Realizare cont gratuit tradesilvania.com

3. Kraken.com – o soluție sigură

XLM poate fi cumpărat cu ușurință și de pe exchange-urile din străinătate, iar Kraken.com este o soluție optimă pentru voi. Acest exchanger este unul dintre cele mai cunoscute, dar și apreciate din lume.

Platforma este una internațională, iar experiența sa este vastă. Acest lucru o face să fie una dintre cele mai sigure platforme din lume. Această platforma are integrată și partea de portofel digital, de aceea o puteți folosi pentru a va stoca monedele.

Partea interesantă în ceea ce privește acest site este că el va va oferi posibilitatea de a achiziționa un număr de peste 30 de monede virtuale. Veți putea alege monede precum ripple, stellar, bitcoin, dar și multe altele.

Fiind o platforma internațională și de renume, comisioanele sunt destul de mici, iar suportul este unul greoi. Acesta este motivul pentru care e posibil ca nimeni să te ajute prea rapid, în cazul în care veți avea o dificultate.

Acesta este avantajul platformelor din România, acestea oferă un suport rapid, iar problemele pot fi soluționate mult mai ușor.

4. XLM prin CFD-uri oferite de XTB

Aceeasta metodă de achizitionate a monedei Stellar este puțîn mai complexă, dar cu toate acestea ea poate fi o soluție pentru unele persoane.

Aceste tipuri de tranzacții se potrivesc persoanelor care nu doresc să aibă de-a face cu riscul de a pierde monedele sau că cineva să i le fure.

În cazul în care alegeți această opțiune, înseamnă că puteți uită ceea ce am scris mai sus.

Pentru a obține XLM în acest fel, vei avea nevoie de un broker care să îți ofere aceste tranzacții în marjă.

Pentru țară noastră, puteți apela la cei de la xtb.com, dar un lucru este sigur și anume că aceștia nu sunt singurii care tranzacționează stellar.

Tu va trebui să cumperi doar anumite titluri sau contracte și te vei ocupa doar de partea de tranzacționare.

În doar 15 minute vei începe să tranzacționezi cu un capital mic.

Această metodă este una foarte rapidă și speculativă.

Poţi învăţa să inveşteşti prin XTB mai uşor pentru că ai posibilitatea testării unui cont demo cu bani virtuali.

Dacă te interesează mai mult o investiție pe termen lung, atunci alege mai bine prime 2 platforme sau Kraken pe internațional.

Variantele din România au avantajul că oferă un suport mai rapid, iar acest aspect încânta pe mulți.

Înainte de a cumpăra, îți recomand să te uiți bine la costuri și la comisioanele puse la dispoziție de fiecare platforma.

Investițiile în criptomonede sunt destul de riscante, de aceea asigura-te în orice moment că investești doar banii pe care îți permiți să îi pierzi.

Nu investi din banii care îți asigură traiul zilnic și nu fă împrumuturi pentru a investi. Ideal este să economisești înainte de a investi!

Succes la bani!

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.