Cum Sa Cumperi Monero (XMR) – 4 metode in Romania

Monero este o criptovaluta care s-a lansat încă din 2014, ea oferind multe avantaje importante în ceea ce privește domeniul confidențialității.

Ea este astfel orientată către confidențialitate, funcționând open-source pe conceptul de blockchain.

Open-source înseamnă că această tehnologie, dar și software-ul sunt contruite, testate și îmbunătățite prin colaborarea cu utilizatorii. Până acum, peste 240 de dezvoltatori au contribuit la dezvoltarea acestei monede.

30 dintre acești dezvoltatori sunt considerați a fi grupul de baza a monedei Monero.

Monero mai este cunoscută și pentru intimitatea sa pentru că a fost construită cu o lipsa de transparență.

Sistemul a fost astfel configurat pentru a ascunde indentitatea expeditorilor, dar și suma fiecărei tranzacții a acestora.

Care este deosebirea dintre Monero XMR și Bitcoin BTC?

Bitcoin este o moneda cunoscută pentru anonimatul sau. Bitcoin înregistrează atât adresele de Bitcoin, dar și tranzacțiile pe blockchain.

Punctul cheie în ceea ce privește aceste adrese este că ele sunt în totalitate private, cu toate că Bitcoin folosește adrese și nume false.

Din punctul de vedere al confidențialității, Monero este considerată a fi superioară Bitcoin pentru că tranzacțiile sunt ascunse prin criptare. Acest fenomen protejează sumele, dar și adresele transferate. Orice tranzacție Monero este astfel ascunsă, lucru care sporește imunitatea tuturor utilizatorilor săi.

Metoda de apărare a politicii de confidențialitate de către Monero

Monero este o moneda care se bazează pe adresele invizibile și pe semnalele de apel, acestea ajutând mai mult în ascunderea identității destinatarului, precum și a expeditorului.

Semnăturile adiacente fac un mix al cheii contului utilizatorului cu cheile publice din blockchainul celor de la Monero. Terțele părți nu sunt astfel capabile să identifice ce cheie provine din cele publice, dar și care cheie provine de la utilizator. Se elimina astfel posibilitatea de a realiza o conexiune între semnătură și utilizator.

Fiecare moneda sau chiar unitate Monero este interschimbabila, la fel că o moneda utilizată la magazinul local. Pur și simplu nu va pasă dacă primiți o anumită moneda, pentru că toate monedele sunt la fel. În cazul criptomonedelor acest lucru nu este valabil.

Monedele Bitcoin sunt înregistrate pe un blockchain care arată istoricul unei anumite tranzacții.

Monedele pot fi astfel asociate cu anumite evenimente, chiar și unele evenimente negative precum un posibil furt. Ar putea astfel că aceste monede să devină monede mai puțin de dorit, mai ales dacă sunt asociate cu un furt.

Monero în schimb reușește să facă o diferența foarte importantă datorită accentului pe care îl conferă asupra confidențialității. Acest lucru înseamnă că două monede XMR nu pot fi distinse una de alta, în funcție de istoricul tranzacțiilor.

Acest lucru este însă și o adevărată provocare pentru Monero pentru că puterea sa în domeniul intimității a transformat această moneda într-una populară pentru piețele discutabile, piețe ce pot avea legături cu jocurile de noroc și cu drogurile.

Cum sunt create aceste monede Monero?

Crearea de noi monede Monero se realizează prin procesul de minare, această metodă fiind una obișnuită pentru criptomonedele care oferă o recompensă participanţilor la înregistrarea tranzacțiilor blockchain.

În ceea ce privește timpul necesar pentru că Monero să genereze un nou bloc, acesta este de aproximativ două minute.

Minarea de Monero nu necesită hardware specific, ea fiind minată pe toate platformele de vârf, chiar și pe Windows, Android, macOS sau Linux.

Moneda Monero se folosește de algoritmul Proof of Work, acest algoritm fiind proiectat pentru a asigura faptul că este accesibil unei game mari de procesoare. Minarea este astfel deschisă unei game largi de procesoare. Acesta este un avantaj major în ceea ce privește mineritul de Monero.

Cum se pot obține moneda Monero?

Există mai multe variante de a avea Monero:

  • Puteți cumpăra Monero de la diverse exchange-uri
  • Puteți cumpăra Monero cu alte monede pe care le dețineți
  • Puteți cumpăra Monero cu lei, euro sau dolari

Cum pot cumpara Monera XMR

Este foarte ușor să cumperi Monero, chiar cu Lei sau cu Euro, de asemenea este foarte ușor să achizitionati aceste monede chiar de pe exchange-urile de la noi din țară.

Multe dintre aceste exchange-uri au și portofel digital unde se poate depozita monero, imediat după ce îl cumperi.

Dacă obișnuiești să investești în aceste monede virtuale mii sau zeci de mii de euro, atunci este recomandat să îți achiziționezi un cold wallet, acesta protejându-te împotriva atacurilor cibernetice. Multe dintre exchange-uri, chiar și cele de la noi au implementat niște cold wallets, protecția fiind una mai mare.

Un astfel de depozit costă între 50 și 200 de euro, în funcție de capacitatea să, dar și de monedele care vor fi stocate pe acesta.

Ledger Nano S este considerat a fi un cold wallet ideal, acesta fiind îndrăgit pentru numeroasele tipuri de criptomonede disponibile pentru a fi stocate pe el.

În cazul în care va doriți, mai aveți accesibilă și opțiunea de hot wallet. Un astfel de hot wallet este atomicwallet.io, el stocand peste 300 de monede. Acest hot walllet poate fi folosit în siguranță.

În cazul în care nu aveți niște sume foarte mari de bani, atunci puteți ține monezile chiar și pe platformele de exchange.

Multe dintre aceste platforme și-au dezvolltat atât de bine tehnologia, încât au devenit foarte sigure și nu va trebui să va faceți griji cu păstrarea monezilor virtuale pe ele.

Există câteva locuri în țară noastră de unde veți putea achizitiona XMR cu ușurință.

Platforme de unde poți Cumpără Monero – XMR

1. Un prim loc de a cumpără Monero cu lei este pe www.cryptocoin.pro, această platformă oferindu-vă ocazia de a achiziționa monezile cu transfer bancar sau prin intermediul cardului.

Această platforma este considerată a fi una sigură, dar și performanță, ea fiind reglementată de către Uniunea Europeană.

Poți cumpără chiar și zeci de monede de pe această platforma, inclusiv Monero, folosindu-te doar de card. De asemenea, aceste monede pot fi cumpărate și prin intermediul transferului bancar.

50 de euro este o sumă minimă pe care o poți tranzacționa.

Portofelul sigur pe care îl poți folosi imediat, este pus la dispoziție de această platforma, iar dacă vei dori doar să achiziționezi monezile și să le păstrezi, atunci trebuie să știi că acest lucru este posibil.

Va trebui să îți faci cont și să-l activezi în doar 2-3 pași. Poți să transferi lei din contul tău personal și după poți cumpăra Monero.

Este foarte uşor de folosit şi rapid în comenzi. Îţi poţi face un cont AICI.

Realizare cont gratuit cryptocoin.pro

Asemănător cryptocoin.pro mai sunt şi platformele cu numărul 2 şi 3 de mai jos.

2. vTrader.io – o altă soluție pentru a achiziționa Monero XMR doar cu euro

Această platfroma este una mai tânăra în țară noastră, dar cu toate acestea, ea este caracterizată printr-o perspectiva frumoasă. Prin intermediul acestei platforme poți cumpăra monede virtuale precum Monero XMR, bitcoin, ether, dar și alte monede de acest fel.

Pentru a cumpăra XMR, tot ce va trebui să faci va fi să alimentezi contul cu euro.

Banii tăi euro vor fi transformați în USDT, iar cu această nouă moneda vei putea cumpără orice fel de moneda propusă de platforma. Retragerile vor fi făcute în euro.

După ce ai cumpărat monede de pe aceată platforma, le puteți păstra sau puteți să tranzactionati cu ele.

Platforma este caracterizată printr-o securitate avansată. Peste 80% dintre fondurile de pe această platforma sunt ținute în cold wallets. Suportul rapid și comisioanele mai mici decât în alte părți reprezintă alte motive pentru care a alege această platforma este o idee foarte bună.

Platforma a fost lansată la incepuit de 2019, dar s-a lucrat la ea de mai bine de 2 ani.

Pentru mai multe detalii, te invit să citeşti mai multe pe site-ul lor, vtrader.io.

Realizare cont gratuit vtrader.io

3. Folosește kraken.com pentru a cumpără Monero

Această platformă este cunoscută și apreciată pentru seriozitatea sa. Fiind o platforma internațională, ea este caracterizată prin experiență, fiind în același timp și o platforma sigură. Această platforma are și ea integrată partea de portofel digital.

Partea interesantă la această platforma este că ea va oferă ocazia de a cumpără peste 30 de monede virtuale de pe platforma lor.

Comisioanele sunt mici, această fiind o platforma internațională și de renume. Suportul este însă unul greoi, de aceea în cazul în care vei avea o anumită problema, e posibil să ai câteva dificultăți în a rezolva problema repsectivă.

Acesta este un avantaj al platformelor din țară noastră, aceste platforme oferind un suport de calitate, ele soluționând orice fel de probleema mult mai rapid.

4. Cumpără Monero prin CFD-uri prin xtb.com

În cazul în care alegi această metodă puțîn mai complicată, probabil că nu vei mai avea nevoie de celelalte metode.

Acest tip de tranzacționare este mai potrivit persoanele care nu doresc să riște nimic, astfel încât să nu aibă de-a face cu riscul de a i se fura monedele sau de a le pierde.

Pentru țară noastră, îți recomand xtb.com, dar aceștia nu sunt singurii care se ocupă de tranzacționarea Monero.

Tu vei cumpără anumite titluri/contracte și te vei ocupă doar de tranzacționare, iar tot ce vei avea nevoie va fi un cont de tranzacționare.

În doar 15 minute vei putea începe să tranzacționezi cu un capital mic, metodă fiind una speculativă, și cu un capital destul de redus.

Poţi învăţa să inveşteşti prin XTB mai uşor pentru că ai posibilitatea testării unui cont demo cu bani virtuali.

Tot xtb are şi un Ghid practic de a tranzacţiona criptomonede gratuit:

Ghid tranzacţionare CFD cu suport pe Criptomonede

Dacă ești mai mult interesat de investițiile pe o perioadă lungă de timp, atunci mai vine alegi una dintre primele 2 variante din România pe care le-am prezentat aici sau Kraken pe internațional.

Alegând variantele de la noi, te vei bucura de un suport mult mai bun.

Nu uită să te uiți peste comisioanele fiecărei platforme și să verifici întâi, apoi să cumperi.

Nu investi bani împrumutați sau banii care îți asigură traiul zilnic.

Este important să economiseşti întâi și mai apoi să investești!

Vrei să citeşti şi alte articole de educaţie financiară? Hai în grupul Totul despre Bani de pe Facebook.