Cotatie la bursa sau cotatie bursiera

O cotație bursieră înseamnă prețul unei acțiuni cotate pe o bursă. O cotație pentru o anumită acțiune oferă informații, cum ar fi prețul cererii, prețul ofertei, ultimul preț la care s-a tranzacționat și volumul tranzacționat.

Cotația bursieră arată și numărul de acțiuni care sunt disponibile pentru tranzacționare atât la prețul de ofertă, cât și la prețul de vânzare. Prețurile acțiunilor sunt determinate de modificările cererii și ofertei.

Dacă sunt mulți investitori care vor să cumpere acțiuni, prețul acestora crește. Dacă există mai mulți vânzători, prețul scade.  

Aceste cifre pot dezvălui informații foarte utile și pot fi benefice atunci când se compară companiile cotate la bursă din industrii similare.

Cotația bursieră în timp real reprezintă afișarea prețului real al unei acțiuni pe bursă în exact acel moment.

Atunci când aceste date sunt afisate pe diferite site-uri sau în presă, aceste cifre nu sunt cotații bursiere în timp real, ci sunt cotații întârziate. Cotațiile întârziate pot să aibă un decalaj de 15-20 de minute față de piața reală.

Cotații bursiere în timp real sunt oferite din ce în ce mai des gratuit de multe site-uri financiare și brokeri online. 

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.