Contul de Profit si Pierdere – Ce este

Contul de profit și pierdere este o situație financiară care rezumă veniturile, costurile și cheltuielile efectuate într-o anumită perioadă, de obicei un trimestru sau un an fiscal.

Acest raport este sinonim cu situația veniturilor. Aceste înregistrări oferă informații despre capacitatea sau incapacitatea companiei de a genera profit prin creșterea veniturilor, reducerea costurilor sau ambele. 

Unii se referă la acest cont ca o situație de profit și pierdere, situația veniturilor, situația operațiunilor, situația rezultatelor financiare sau a veniturilor, situația veniturilor sau situația cheltuielilor.

Managementul profit-pierdere se referă la modul în care o companie își gestionează declarația prin gestionarea veniturilor și a costurilor. 

Contul profit-pierdere este una dintre cele trei situații financiare pe care fiecare companie publică le emite trimestrial și anual, împreună cu bilanțul și situația fluxului de numerar.

Este adesea cea mai populară și mai comună situație financiară dintr-un plan de afaceri, deoarece arată rapid cât de mult profit sau pierdere a fost generat de o afacere.

Situația de venit, precum situația fluxurilor de numerar, arată modificări ale conturilor pe o perioadă determinată. Bilanțul, pe de altă parte, este un instantaneu, care arată ceea ce compania deține și datorează la un moment dat.

Este important să comparăm situația veniturilor cu situația fluxului de numerar, deoarece, prin metoda de contabilitate a angajamentului, o companie poate să înregistreze veniturile și cheltuielile înainte de schimbarea numerarului.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.