Contabilitate – Ce reprezinta contabilitatea pentru o firma

Contabilitatea este procesul de înregistrare a tranzacțiilor financiare aferente unei afaceri și include rezumarea, analizarea și raportarea acestor tranzacții către agenții de supraveghere, autoritățile de reglementare și entitățile de colectare a impozitelor. 

Contabilitatea este una dintre funcțiile cheie pentru aproape orice afacere. Poate fi gestionată de un agent de contabilitate sau de un contabil la o firmă mică sau de departamente financiare importante cu zeci de angajați la companii mai mari. 

Rapoartele generate de diverse fluxuri de contabilitate, cum ar fi contabilitatea costurilor și contabilitatea managerială, sunt de neprețuit în a ajuta managementul să ia decizii de afaceri informate.

Contabilitatea stă la baza oricarei afaceri și măsoară succesul unei companii. Are drept scop stabilirea situației economice și juridice a întreprinderii, exercitarea unui control și folosește de mijloace proprii: conturi, balanțe de verificare, jurnale.

Contabilitatea se ține în limba română și în moneda națională. Contabilitatea în valută se ține atât în moneda națională, cât și în valută, potrivit reglementărilor legale. 

Situațiile financiare care sintetizează operațiunile unei companii mari, poziția financiară și fluxurile de numerar într-o anumită perioadă sunt rapoarte concise și consolidate bazate pe mii de tranzacții financiare individuale. 

Functiile contabilitatii sunt: funcția de înregistrare și prelucrare, funcția de informare, funcția de control gestionar, funcția juridică, funcția previzională. 

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.