Recenzie – Conspiratia celor bogati de Robert T. Kiyosaki

Unul dintre lucrurile pe care multi le iubesc la Kiyosaki este abilitatea lui de a transforma o chestiune complexa intr-una simpla. El a scris multe carti si chiar daca in continutul lor anumite informatii se repeta, intotdeauna vei avea ceva de invatat din fiecare dintre ele – si cartea “Conspiratia celor bogati” nu este o exceptie.

Fiecare sectiune a cartii a fost scrisa in intregime online in timpul crizei din 2007-2008. Pentru asta a fost creat un blog special si cititorii au avut oportunitatea de a lasa comentarii care l-au ajutat pe Kiyosaki sa intrepte cartea intr-o anumita directie.

Cartea este impartita in doua parti.  Prima este o lectie in economie, unde Kiyosaki a incercat sa-si educe cititorii intr-un stil pe intelesul tuturor. Dupa ce creste inteligenta financiara a cititorilor, Kiyosaki pune o intrebare si acolo incepe partea a doua cartii: “Ce poti face cu aceasta informatie?”.

Si e ceea ce isi doresc cu totii: nu doar teorie, ci si practica. Atunci cand vrei sa ajungi in varful unui munte e mult mai usor sa o faci dupa ce ai aflat care este cel mai bun traseu si ce piedici exista de la cel care a urcat deja. Asta nu inseamna ca nu ai putea sa urci si fara aceasta informatie, dar cu siguranta ti-ar fi de folos.

In cartea lui, Kiyosaki ne informeaza care sunt cele 8 noi reguli ale banilor:

  1. Banii inseamna cunoastere – adica banii = inteligenta financiara. In ziua de azi nu ai nevoie de bani sa faci alti bani, ai nevoie de cunoastere – educatie financiara.
  2. Invata cum sa folosesti datoriile – exista datorii bune si datorii proaste. Un credit sa iti cumperi un televizor este o datorie proasta. Un credit sa iti cumperi o proprietate pe care sa o inchiriezi ulterior si care sa produca bani pentru tine, este o datorie buna.
  3. Invata sa controlezi fluxul de bani
  4. Trebuie sa te pregatesti pentru vremuri grele si nu vei cunoaste decat vremuri bune
  5. Nevoia pentru viteza
  6. Invata limbajul banilor
  7. Trebuie sa te focalizezi mai mult pe vanzare si mai putin pe cumparare
  8. Intareste-ti punctele forte si completeaza slabiciunile

Banii poate ca nu sunt radacina fericirii, dar cu siguranta poti face lucrurile care te fac fericit daca nu ai o povara financiara. Exista multi bani in toata lumea si cum poti sa faci si tu rost de ei daca nu stii cum functioneaza sistemul?

Kiyosaki ofera o noua carte care te poate ajuta in drumul tau spre libertate financiara si cu siguranta trebuie citita.

Cartea în acest moment este indisponibilă de cumpărat, dar va apărea în curând.

Am vrut mult să fac şi o recenzie pe această carte, chiar dacă nu este disponibilă acum. Cu siguranţă o poţi găsi le un prieten.

Cartea o poţi găsi uşor pe:

elefant.ro

libris.ro

Succes la bani!

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.