Cod Fiscal – Ce reprezinta codul fiscal

În România, Codul Fiscal este legea cadru care reglementează taxele, impozitele și contribuțiile sociale.

Reglementările din Codul Fiscal  sunt stabilite de un guvern de stat, local sau județean care utilizează legi fiscale pentru a autoriza orice impozitare votată și convenită și reprezintă o colecție de legi fiscale adoptate de autoritățile administrației publice federale, de stat și locale.

Impozitele și taxele reglementate prin Codul Fiscal: impozitul pe profit, impozitul pe venit, impozitul pe veniturile microîntreprinderilor,  impozitul pe veniturile obținute din România de nerezidenți, impozitul pe reprezentanțe,taxa pe valoarea adăugată, accizele, impozitele și taxele locale, impozitul pe construcții.

Contribuțiile sociale reglementate prin Codul Fiscal: asigurări sociale datorate bugetului asigurărilor sociale de stat, asigurări sociale de sănătate datorate bugetului Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate datorată de angajator bugetului Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, asigurările pentru șomaj datorate bugetului asigurărilor pentru șomaj, contribuția de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale datorată de angajator bugetului asigurărilor sociale de stat, contribuția la Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale. 

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..
Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.