20 de citate despre educatie financiara oferite de Dave Ramsey

Dave Ramsey este unul dintre cei mai cunoscuţi învăţători de educaţie financiară din lume, fiind autorul unei cărţi geniale de educație financiară, şi anume: „Transformare financiara totala – Un plan cu rezultate confirmate pentru o forma financiara optima„.

Cartea este una dintre cele mai bune cărți de educație financiară pe care am citit-o, și se adresează exclusiv persoanelor care se află într-un impas în viața lor financiară.

La fel cum se înțelege încă din titlu „Un plan cu rezultate confirmate pentru o forma financiara optima„, carte oferă un plan concret cu ajutorul căruia vei putea să-ți transformi total viața ta financiară (de la faliment la succes).

Mai multe despre carte poți găsi în articolul: 25 de Mituri si Adevaruri despre Viata Ta Financiara.

Dave Ramsey este cunoscut ca unul dintre cei mai buni oameni educație financiară, fiind autor, gazdă de emisiune la radio (emisiune de educație financiară), personalitate de televiziune și un foarte bun speaker motivațional.

Citate despre educatie financiara de la Dave Ramsey

Emisiunea lui „The Dave Ramsey Show” cred că va rămâne una dintre cele mai mari reușite proiecte pe care Dave Ramsey le-a realizat, fiind una dintre cele mai ascultate emisiuni din Statele Unite ale Americii și nu numai.

Totodată, este un antreprenor în acest domeniu, reușind să înființeze 5 companii și fundații care au ca scop educația financiară unui om, indiferent de vârstă.

În continuare ți-am pregătit o serie de 20 de citate despre educatie financiara și despre cum ar trebui să ne gestionăm finanțele personale spuse de Dava Ramsey.

La sfârșit te invit să-mi spui care a fost citatul tău personal și să share-uiești articolul și prietenilor tăi.

20 de citate despre educatie financiara oferite de Dave Ramsey

1. Liniștea financiară nu înseamnă achiziționarea diverselor lucruri. Înseamnă să înveți să trăiești cu mai puțin decât produci, ca să poți să dai bani înapoi și să mai rămâi cu alți bani pe care să îi investești. Nu poți căștiga până nu faci asta.

2. Cumpărăm lucruri de care nu avem nevoie, cu bani pe care nu îi avem, pentru a impresiona oameni pe care nu-i simpatizăm.

3. Să câștigi jocul financiar personal ține în proporție de 80% de comportament și doar de 20% de cunoștințe. Învață să-ți înveți comportamentul!

4. Economiile fără un scop precis nu sunt bune de nimic. Banii tăi trebuie să lucreze pentru tine, nu să stea de pomană.

5. E în natura omenească să vrei un lucru și să-l vrei acum; în același timp, este și un semn de imaturitate.

6.  Sărăcia este o stare de spirit. Falimentul este „Sunt doar în trecere”.

7. Motivul pentru care lumea se teme să investească este că nu știe în ce se bagă. Documentează-te despre investiții!

8. Dacă vrei ceva ce nu ai avut niciodată, trebuie să faci ceva ce nu ai făcut niciodată.

9. Ignoranța nu înseamnă lipsă de inteligență; înseamnă lipsă de cunoștințe.

10. Nu este un joc.. Datoria a devenit o parte din ceea ce suntem zilnic. Aceasta a devenit ca cel copil răsfățat care într-un magazin cu topitopuri stă cu limba afara și strigă „Eu o vreau. O vreau. O merit pentru că respir.” și, ei bine, asta este o creștere foarte mare în mentalitatea noastră de a merge împotriva ei și a spune „Hey, hai să fim maturi aici. Să fim maturi, să învățăm să amânăm plăcerile, să salvăm bani și să plătim pentru lucruri”.

11. Frica este inamicul sperenței!

12. Loteria este o taxă pentru săraci și pentru cei care nu știu matematică.

13. Când banii tăi câștiga mai mult decât tine, înseamnă că ești în mod oficial înstărit.

14. Un buget arată banilor tăi unde să se îndrepte în loc să-i lași pe ei să decidă unde să se îndrepte.

15. Nu sunt împotriva ideii de a te bucura de bani. Nu sunt de acord, însă, să cheltuiești bani deși nu ai deloc.

16. Pentru binele tău, pentru binele familiei tale și al viitorului tău, încearcă să-ți recapeți coloana vertebrală. Când ceva nu este în regulă, ia atitudine și recunoaște stare de lucruri, fără să te dai bătut.

17. Să continui să faci același lucru iar și iar, așteptându-te la rezultate diferite, este definița nebuniei.

18. Trebuie să câștigi controlul asupra banilor tăi sau banii vor te controla pentru întotdeauna.

19. Datoriile reprezintă un risc suficient pentru a contrabalansa orice eventual avantaj de pe urma contractării lor.

20. Schimbarea radicală – atâta timp cât din dorința de a citi aprobarea în ochii celorlalți am cheltuit bani pe care nu-i aveam – este esențială pentru o izbândă financiară.

Care din cele 20 de citate despre educatie financiara spuse de Dave Ramsey ți-au plăcut cel mai mult?

Despre Autor: , pasionat de finanţe personale, management financiar şi marketing. Pe plan profesional, sunt Consultant de Afaceri la DR Consultants şi Project Manager&Trainer la Cabinetul de Business. Dacă vrei să socializăm, mă poţi contacta pe Facebook, Twitter sau LinkedIn.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.