Cele mai Bune Carti de Afaceri si Finante Personale din 2022

Pe piață există un număr foarte mare de cărți de afaceri care sunt recomandate. M-am gândit să te ajut azi și să-ți ofer o listă a celor mai recomandate cărți pe care le poți citi anul acesta.

Aceste cărți îți pot schimba chiar viață, de aceea dacă le vei avea în vedere, vei putea să te bucuri de o mulțime de informații care te vor ajuta în drumul tău către a-ți atinge obiectivele dorite.

Cărțile pe care ți le voi prezența aici sunt ideale pentru orice persoană. Ele sunt bune atât pentru o persoană care își dorește să avanseze în carieră, cât și pentru o persoană care își dorește să se bucure de obiceiuri cât mai bune.

Fie că vorbim despre obiceiuri de creștere a productivității sau de obținerea unui venit mai mare, aceste cărți sunt o soluție pentru tine.

Cărțile îți pot îmbunătăți viața într-un mod semnficativ. Cu toate că nu pare chiar așa la prima vedere, lucrurile sunt clare și anume că aceste cărți pot avea un impact major asupra ta.

Am inclus pentru tine și linkuri de unde poți achiziționa aceste cărți, astfel încât să te bucuri de ele atât în format fizic, cât și în format digital. (linkul este afiliat – dacă crezi că recomandarea este bune și vei achiziționa cartea, eu voi primi un mic comision și îți mulțumesc frumos)

Probabil că știi deja toate beneficiile pe care cititul ți le poate aduce, de aceea nu am să mai intru în acest detalii. Ceea ce vreau să-ți zic este că în aceste cărți vei găsi cu siguranță raspunsul la întrebările cele mai importante pe care le ai.

Cele mai Bune Carti de Afaceri

1. Company of One. De ce vor revoluționa piață afacerile mici de Paul Jarvis

Această este prima carte pe care trebuie să o ai în vedere. Această carte îți arată cum să rămâi o companie mică, sustenabilă, dar și foarte profitabilă în același timp.

Abordarea cărții este una sub formă unui ghid și anume că aceasta îți prezintă cum să construiești o afacere de acest fel și cum să eviți pe cât posibil capcana pe care idealurile, dar și obiectivele o pun în față ta. Ea îți arată practic cum să îți menții picioarele pe pământ și să îți creezi o viață profesională satisfăcătoare, dar și bogată în același timp.

Cartea îți arată cum să devii o companie cât mai profitabilă, ea oferindu-ți și un plan pentru a face acest lucru.

Cartea o poți achiziționa de aici

2. Instrumentele titanilor: tactica, rutina și obiceiurile miliardarilor, icoanelor și artiștilor de talie mondială de Tim Ferris

Instrumentele titanilor

În această carte vei avea ocazia de a intra în lumea celor mai cunoscute personalități. Vei învăța de la toate categoriile sociale și îți vei face o idee despre viața unora dintre cei mai cunoscuți și mai puternici oameni din lume.

Vei învăța tactici, rutine, dar și obiceiuri ale oamenilor bogați. Tim Ferris a intervievat peste 200 de astfel de persoane și a realizat această carte în urmă acestor interviuri.

Vei afla de aici sfaturi de productivitate, precum și lecții de viață, dar și multe altele în același timp. Citirea unei astfel de cărți va echivala cu o investiție pe care o poți face în viața ta chiar în acest moment.

Cartea o poți achiziționa de aici

3. Outliers: Povestea succesului de Malcolm Gladwell

Exceptionalii

Pentru a deveni expert în ceea ce faci vei avea nevoie de 10.000 de ore. Acest lucru este sugerat de Malcolm Gladwell în această carte și anume că dacă vei acorda atenție acțiunilor tale, vei putea ajunge unde îți dorești.

Cartea această îți poate alimenta inspirația, astfel încât să începi să înveți lucruri noi. Gladwell ne arată în această carte modul cum fac lucrurile cei mai de succes oameni din lume, astfel încât să-și atingă obiectivele pe toate planurile, indiferent că vorbim despre succes profesional sau personal.

Conform acestei cărți, succesul este dat de oportunitate, alături de cantitatea de timp pe care o acorzi unei anumite activități. Autorul mai spune și că mulți oameni nu-și ating adevăratul potențial pentru că nu își dedică timpul necesar pentru a face acest lucru.

Cartea o poți achiziționa de aici

4. Crushing it de Gary Vaynerchuck

Crushing it

Noua carte a lui Gary Veynerchuck intitulată Crushing It a ajuns chiar pe primul loc în lista de bestselleruri. Această carte prezintă o mulțime de strategii, lecții, dar și tactici din experiența afacerilor pe care le-a condus autorul.

Autorul oferă o mulțime de modele despre cum să devii un brand pe social media și să te ocupi de prezența ta în online. Vei afla de aici cum să-ți construieșți un brand și cum să ieși cu acesta în evidență. O astfel de carte trebuie citită, mai ales dacă îți dorești să-ți promovezi afacerea în online, ea fiind de acrualitate și oferindu-ți sfaturi despre atingerea succesului atât din punct de vedere financiar, cât și profesional.

Cartea o poți achiziționa de aici

5. Începe cu de ce de Simon Sinek

Începe cu de ce

Această carte este inspirată după TED talk-ul lui Simon Sinek și anume ea vorbind despre modul cum persoanele cu cea mai mare influență reușesc să comunice în același mod.

Rolul cărții este de a te face să devii mai inspirat la locul de muncă, ea arătând cum persoane precum Steven Jobs, Martin Luther King sau frații Wright au început mereu cu întrebarea „de ce?”. De acolo au reușit să construiască ceva foarte mare și nu au fost opriți de nimeni în acest demers.

Cartea o poți achiziționa de aici

6. Grinding It Out: The Making of McDonald’s de Ray Kroc

Grinding It Out

Ray Kroc este un exemplu în lumea afacerilor. Acesta a reușit practic să ne schimbe modul cum trăim și cum mâncăm. El este cel care a contribuit cel mai mult la automatizarea serviciilor alimentare. De asemenea, tot de aici vine și conceptul de franciză, McDonald’s devenind una dintre cele mai de succes companii din istoria modernă.

Un alt lucru interesant la Ray Kroc este că acesta a deschis prima franciză McDonald’s la vârstă de 52 de ani. A reușit să creeze un lanț de fast-food cu o valoare de peste 150 de milioane de dolari.

Cartea o poți achiziționa de aici

7. Artă subtilă a nepăsării: O abordare contraintuitivă pentru a trăi o viață mai bună de Mark Manson

Artă subtilă a nepăsării

Această carte probabil că deja ți-a fost recomandată, ea vorbind despre șansele pe care viață ți le oferă. În această carte vei învăța mai multe despre așteptările realiste pe care ar trebui să le ai de-a lungul vieții. Ea îți oferă o cale de a-ți îmbrățișa temerile, greșelile, dar și incertitudinile, arătându-ți cum le poți fructifica și în ce fel poți face acest lucru.

Cartea are și un stil aparte în care a fost scrisă, de aceea pe lângă faptul că vei învață multe lucruri, vei putea să citești diverse întâmplări care îți vor face ziua mai bună.

Cartea o poți achiziționa de aici

8. Puterea obișnuinței – Charles Dunhigg

Puterea obișnuinței

Încă de când a apărut în 2014, această carte a fost apreciată de cititori. Ea a petrecut 60 de spatamani în lista de best-sellere. Această carte explică cum poți face schimbările de care ai nevoie, astfel încât să-ți îmbunătățești semnificativ viața.

Obiceiurile sunt esențiale pentru a-ți atinge obiectivele pe care ți le dorești. Un obicei bun poate contribui la productivitatea ta. De asemenea, un obicei te poate face și să îți atingi obiectivele dorite mult mai ușor.

Cartea o poți achiziționa de aici

9. Banii – Stăpânește jocul – 7 pași simpli spre libertate financiară de Anthony Robbins

Banii

Tony Robbins este este cunoscut la nivel internațional pentru discursurile sale inspiraționale, dar și pentru cursurile, precum și pentru atelierele pe care le realizează. El este de părere că succesul are de-a face în special cu psihologia și mai puțin cu abilitățile sau orice altă trăsătură.

În carte vei afla cum îți vei putea îmbunătăți viața, astfel încât să reușești și să-ți gestionezi cât mai bine afacerile. El prezintă în această carte tot ceea ce știe de la 50 de experți financiari de top care au ajuns la libertatea financiară. Vei învăța multe din această carte dacă o vei avea în vedere.

Cartea o poți achiziționa de aici

10. De la zero la unu de Blake Masters și Peter Thiel

De la zero la unu

Această carte îți prezintă puterea inovației. Peter Thiel este fondatorul Paypal, el fiind de părere că trăim într-o stagnare tehnologică, lumea fiind în momentul de față orbită de dispozitivele strălucitoare.

Thiel vorbește despre puterea gândirii de unii singuri. El se referă în carte la antreprenorii care ar trebui în ziua de azi să se gândească cum să inoveze și anume să facă lucruri complet noi și nu doar să aducă actualizari produselor care există deja. Cartea îți prezintă cum să te antrenezi pentru a deveni un inovator.

Cartea o poți achiziționa de aici

11. Extreme Ownership – Jocko Willink și Leif Babin

Extreme Ownership

Această carte vorbește despre leadership și vedem exemplele care ni se arată aici prin experiențele prin care a trecut autorul cartii, fost luptator in SEAL. Scriitorii vorbesc despre cum se pot aplica strategiile de lupta chiar și în afaceri.

Vei învață de aici lecțiile pe care acești autori au trebuit să le învețe pe câmpurile de lupta.

Aceste lecții pot fi aplicate și în viață reală, dar în special în afaceri. Fiecare capitol are un principiu, iar autorii ne spun cum poate fi pus acest principiu în practică.

Cartea o poți achiziționa de aici

12. Vaca mov. Transformă-ți afacerea prin idei remarcabile – Seth Godin

vaca mov

O altă carte pe care o poți avea în vedere este aceasta. Vaca mov este practic o metaforă pentru ceva ce este fenomenal și greu de crezut. Se face în carte analogia dintre o vacă obișnuită maro și plictisitoare și una mov. Cu siguranță dacă ai vedea o vacă mov pe un câmp ai fi impresionat. Cam acest lucru îl face autorul.

Scriitorul vorbește despre stabilirea unei strategii de durată în ceea ce privește afacerea ta. Îți dorești să creezi ceva remarcabil de care cumpărătorii își vor aminti în timp.

Cartea este utilă pentru orice persoană care dorește să învețe cum să iasă în evidență cu ceva inedit.

Cartea o poți achiziționa de aici

13. Tată bogat, Tată sărac – Robert T. Kiyosaki

O carte care mereu va fi extrem de utilă începătorilor!

Această carte, pe lângă faptul că oferă niște sfaturi financiare foarte bune, este considerată a fi una dintre cele mai apreciate cărți de finanțe personale care au apărut vreodată.

În momentul în care citești această carte și mai ales dacă abia te afli la începutul drumului tău, vei învăța atât de multe lucruri încât ți se va părea o carte care chiar ți-a schimbat viața.

Cartea te învață importanța banilor și anume cum aceștia trebuie să lucreze pentru tine. Mesajul de baza al cărții este că dacă vei dori să te îmbogățești, trebuie să cumperi lucruri care generează venituri.

Cartea o poți achiziționa de aici

14. Decisive de Chip și Dan Health

Decisive

Această carte scoate în evidență importanța cunoașterii psihologiei și cât de mare importanță are practic acest domeniu în tot ceea ce facem în viața de zi cu zi.

Ea vorbește despre decizii și cum pot fi luate acestea, astfel încât să fie cât mai informale. Cartea oferă un proces în patru pași pentru a lua deciziile cele mai bune.

Cartea o poți achiziționa de aici

15. Răspunsul lor….Da! de William Ury

Răspunsul lor....Da

Negocierea este și ea o parte a afacerilor, iar această carte te învață exact ceea ce trebuie să știi despre acest lucru. William Ury este considerat cel mai important specialist în negocieri, acesta conducând Programul de negociere al Harvard Law School.

Vei învăța aici o mulțime de tehnici pe care le poți folosi în negocieri. De asemenea, vei mai învăța și cum să contracarezi trucurile murdare, astfel încât să ajungi la o soluție reciproc avantajoasă atât pentru tine, cât și pentru persoana cu care negociezi.

Cartea o poți achiziționa de aici

16. The entrepreneur mind de Kevin D. Johnson

The entrepreneur mind

În această carte vei afla mai multe despre cum poți ajunge la cel mai înalt nivel de performanță ca antreprenor. Ea te ajută să-ți schimbi mentalitatea pe care o ai și să gândești cu mintea antreprenorului.

Kevin D. Johnson este un antreprenor care lucrează cu unele dintre cele mai mari branduri din lume printre care Coca-Cola, Bank of America, dar și Cadillac. În această carte vei afla mai multe despre strategii, educație, oameni, dar și finanțe sau marketing. Ea îți deschide practic mintea către modul de gândire al antreprenorilor.

Cartea o poți achiziționa de aici

17. Originalii – Adam Grant

Originalii

Această carte vorbește despre îmbunătățirea lumii prin utilizarea unor idei originale, noi, dar și neconforme. Rolul cărții este așadar de a inspira viitorii antreprenori, astfel încât ei să schimbe mentalitatea veche și să treacă peste tradiții.

Cartea explorează ideea de non-conformism, arătând și câteva idei din viața reală. Vei învață multe din această carte.

Cartea o poți achiziționa de aici

18. Regula 10x de Grant Cardone

Regula 10x

Regulă 10x vorbește despre acțiune masivă și anume că doar printr-o astfel de acțiune îți vei putea atinge visele. Grant Cardone susține că pentru a-ți atinge obiectivele trebuie să-ți stabilești în primul rand astfel de obiectvie cât mai masive.

Această carte te pune așadar să țintești cât mai sus. Ideea centrală este că va trebui să lucrezi mai mult și anume că pe măsură ce vei lucra mai mult, vei avea și șanse mai mari de a-ți atinge toate obicetivele pe care ți le doreșți.

Cardone vorbește și despre importanța da ști cum să te promovezi, astfel încât să ajungi în fața unui număr mai mare de persoane.

Cartea o poți achiziționa de aici

19. The Culture Map de Erin Meyer

The Culture Map

Cartea vorbește despre importanța culturii și anume despre cât se esențial este să știi cât mai multe despre culturile lumii pentru că dacă vei porni o afacere care va avea că țintă publicul internațional, trebuie să știi cum sa te descurci cu acest public.

Lipsa de înțelegere culturală duce la confuzie, dar și la consecințe neintenționate. Vei afla așadar cum să te ferești de această confuzie în carte. Ea este scrisă într-un mod prietenos, dar și ușor de înțeles.

Cartea o poți achiziționa de aici

20. The One Thing – Gary Keller

The One Thing

Această carte este considerată a fi una dintre cele mai de succes cărți de afaceri care au apărut vreodată. Ea vorbește despre modul cum trebuie să te focalizezi pe o anumită sarcina, astfel încât să reușești.

În carte vei învăța mai multe despre cum să fii mai productiv și toți pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a face acest lucru. Ea te mai învață și cum să construiești un plan potrivit, astfel încât să te apropii de obiectivele pe care le ai în vedere.

Cartea o poți achiziționa de aici

21. Shoe Dog – Phil Knight

Shoe Dog

Una dintre cele mai utile cărți pe care le vei citi este această biografie. În aceasta vei afla mai multe despre tot ceea ce a însemnat brandul Nike de-a lungul timpului și cum un grafician a inventat semnul Nike pentru doar 35 de dolari.

Phil Knight este autorul acestei cărți, acesta fondând compania Nike cu doar 50 de dolari împrumutați de la tatăl sau. Pornind de aici, acesta a reușit să creeze o adevărată istorie, această carte vorbind despre afaceri și prezentând detaliat povestea fondatorului Nike.

Cartea o poți achiziționa de aici

22. Retired Inspired – Chris Hogan

Retired Inspired

Atâta timp cât ești tânăr probabil că nu te gândești la pensionare. Cu toate acestea însă autorul Chris Hogan a reușit să scrie o carte care să inspire cu adevărat. El sugerează în această carte o modalitate de a privi pensionarea dintr-o nouă perspectivă. El vorbește așadar despre perioada pensionarii văzută ca o perioada în care să faci ceva care să inspiri și anume să trăiești restul vieții așa cum îți dorești.

Cartea întră în detalii despre ce să faci cu banii tăi atunci când ți-ai plătit casa. De asemenea, ea acoperă o mulțime de lucruri legate de finanțele proprii, precum și de crearea unei echipe financiare care să te ajute în gestionarea banilor. O astfel de carte este așadar utilă, indiferent de vârstă.

Cartea o poți achiziționa de aici

23. Pre-Suasiune – Robert Cialdini

Pre-Suasiune

Cea mai cunoscută carte a lui Robert Cialdini este Psihologia Persuasiunii, dar și această carte este una pe care o poți avea în vedere. Ea vorbește despre cum să fii un convingător cât mai bun. În acest fel, vei putea să înveți cum să-ți stăpânești mult mai bine timpul. Această carte este perfectă pentru o persoană care dorește să convingă pe cineva de un anumit lucru, deci dacă ai de-a face cu astfel de situații care implic convingerea, va trebui să ai în vedere această carte.

Ea vorbește și despre tehnici de vânzare, deci dacă ești în acest domeniu, este bine să înveți câteva lucruri despre aceasta, astfel încât să faci din ce în ce mai multe vânzări și să te bucuri de un succes din ce în ce mai mare. Cartea aceasta îți arată cum să faci acest lucru.

Cartea o poți achiziționa de aici

24. The Barefoot Executive – Carrie Wilerson

The Barefoot Executive

Această carte vorbește despre planificare și anume despre etapele unei planificări cât mai eficiente. Cu siguranță dacă ai o afacere sau ești la început în a crea una, te va interesa să o structurezi cât mai bine. Această carte de afaceri prezintă pașii de care ai nevoie, astfel încât să înveți cum să structurezi totul cât mai bine.

Ea îți va vorbi despre cum să-ți faci planul cât mai bine, astfel încât să te bucuri de faptul că totul funcționeaza așa cum îți dorești în afacerea ta.

Cartea o poți achiziționa de aici

25. The Champion’s Mind – James Afremow

The Champion’s Mind

Această carte vorbește despre îmbunătățirea performanței tale din perspectivă atletică. Cu toate acestea, cartea vorbește și despre cum poți aplica toate aceste sfaturi în viața ta de antreprenor. Multe secțiuni vorbesc despre perfecționarea, dar și întărirea concentrării mentale.

Ea mai prezintă și abilitățile, precum și comportamentele unui director de afaceri de top. Ea îți arată cum poți atinge performanțele de vârf folosindu-ți mintea cât mai bine. Te ajută să înțelegi toate detaliile cu privire la psihologia excelenței.

Cartea o poți achiziționa de aici

26. Permission Marketing – Seth Godin

Permission Marketing

Această carte de afaceri este considerată mai mult a fi o carte de istorie, dar cu toate acestea sunt foarte multe de învățat din ea. Deși a fost publicată în anul 1990, ea prezintă un stil de marketing care este aplicabil chiar și în secolul 21.

În carte se vorbește despre faptul că marketarii trebuie în ziua de azi să le ofere consumatorilor stimulente, astfel încât aceștia să accepte publicitatea în mod voluntar. Consumatorii nu mai sunt dispuși în ziua de azi să renunțe la timpul lor prețios.

Sfaturile fundamentale ale lui Godin din această carte sunt perfecte pentru că te ajută în găsirea potențialilor clienți. Pe lângă faptul că îți vei găsi clienții, vei putea să ajungi și la alții citind sfaturile pe care ea le oferă.

Cartea o poți achiziționa de aici

27. Failing Forward – John C Maxwell

Failing Forward

În această carte John Maxwell vorbește despre diferențele dintre oamenii de succes și oamenii obișnuiți. Unul dintre motivele pentru care oamenii ajung să aibă atât de multe eșecuri în viață este că ei sunt pregătiți practic pentru eșec.

Oamenii de succes însă sunt pregătiți să facă față eșecurilor și știu cum să transforme aceste eșecuri în succes. Ei știu cât de important este să-și asume responsabilitățile pentru eșecurile lor și să treacă mai departe peste acestea. O astfel de carte te învață multe și nu ar trebui să o ratezi.

Cartea o poți achiziționa de aici

28. Winning with People – John C. Maxwell

Winning with People

În această carte autorul se concentrează în special pe relații. El vorbește despre faptul că antreprenorii trebuie să construiască relații cu oamenii cu care întră în contact. Chiar și proprietarul unei afaceri care lucrează singur trebuie să între în contact cu clienții, de aceea o astfel de carte este utilă și pentru soloprenori.

O astfel de carte îți poate îmbunătăți semnificativ abilitățile personale, ea reușind să-ți provoace gândirea, de aceea o poți include și pe ea în lista de lectură pe care să o ai în vedere.

Cartea o poți achiziționa de aici

29. Principiile succesului de Jack Canfield

Principiile succesului

Această carte este una clasică, dar te va învață o mulțime de lucruri. Ea prezintă o mulțime de oameni de succes pe care autorul i-a întâlnit de-a lungul timpului. Le prezintă viețile și lucrurile pe care oricine le poate învăța din ceea ce au făcut aceste persoane.

Vei afla mai multe despre proprietarii de afaceri, sportivi, vedete, precum și oameni de zi cu zi și despre tot ceea ce fac aceștia pentru a avea succes.

În această carte mai înveți și despre călătoriile, principiile, dar și experiențele prin care au trecut aceste persoane pentru a atinge succesul. Ea prezintă un rezumat al tuturor acestor lucruri și vei ajunge să înveți o mulțime de lucruri din aceasta. O astfel de carte te poate inspira să realizezi ceva cu adevărat special, de aceea trebuie să o ai în vedere.

Cartea o poți achiziționa de aici

30. How to be a power connector de Judy Robinett

How to be a power connector

Această carte vorbește despre planificarea strategică a relațiilor și anume depsre situațiile în care eșți implicat zi de zi. Ea prezinta care ar trebui să va fie prioritățile și cum te poți axa pe anumite lucruri. Ea mai arată și cum să faci conexiuni foarte calitative cu alte persoane.

Pe scurt cartea vorbește despre cum doar 5 conexiuni te pot duce la următoarele 50 de conexiuni și în final poți ajunge chiar și la 100 de conexiuni. A intra în contact cu cât mai multi oameni este important de aceea cartea îți prezintă tot ceea ce trebuie să știi.

Cartea o poți achiziționa de aici

31. Anul de 12 săptămâni – Brian Moran

Anul de 12 săptămâni

Această carte are o abordare interesantă în ceea ce privește planificarea. Ea vorbește despre ideea cum că îți poți planifica un an întreg în doar 12 săptămâni. Argumentul cariti este că dacă te gândești la an că la 12 săptămâni vei face mai multe decât dacă te gândești la acesta că fiind 12 luni.

În acest fel îți vei putea stabili niște obiective mai exacte. De asemenea, îți poți împărți prioritățile în perioade de doar 90 de zile și vei ajunge la concluzia că în aceste perioade de timp vei reuși să faci mai multe lucruri.

Avem mereu tendința de a amâna lucrurile, iar această carte nu face decât să te pună la treaba. În acest fel, vei ajunge să nu mai pierzi atât de mult timp și îți vei da seama că vei reuși să îți atingi obiectivele în cel mai scurt timp. Conceptul este unul atât de simplu încât poate fi aplicat imediat de aceea îl poți avea în vedere.

Cartea o poți achiziționa de aici

32. Reinvent Yourself – James Altucher

Reinvent Yourself

O altă carte care te-ar putea interesa în acest an este acest ghid către succes scris de Jame Altucher. În această carte vei afla multe despre succesele acestui scriitor. De asemenea, vei afla toate informațiile pe care le dorești despre numeroasele eșecuri devastatoare pe care acesta le-a avut de-a lungul timpului. Dacă te afli într-un punct în care îți dorești o schimbare, atunci această carte ar putea fi o soluție importantă pentru ține.

Ea te pune la treaba și îți arată modalități și căi în a te reinventa. Ea este foarte utilă în tot ceea ce înseamnă reinventarea. Stilul autorului este și el interesant, dar și amuzant în același timp, el neferindu-se să vorbească despre unele detalii importante despre viața sa.

El vorbeste și despre unele strategii specifice care pot fi aplicate în unele situații. De asemenea, împărtășește o mulțime de povești personale, precum și studii de caz de la care poți învăța o mulțime de lucruri. Această carte este așadar una foarte utilă pentru orice persoană care dorește să schimbe ceva într-un mod pozitiv la viața sau afacerea sa.

Cartea o poți achiziționa de aici

33. Tribul mentorilor de Tim Ferris

Tribul mentorilor de Tim Ferris

Această carte este utilă din multe puncte de vedere pentru că ea îți oferă sfaturi scurte de viață de la o mulțime de persoane de succes. Cartea adopta o abordare diferită față de alte cărți care se află în momentul de față pe piață.

Această carte oferă o mulțime de sfaturi cheie de care să ții cont.

Vei află sfaturi de la cele mai de succes persoane printre care se numără Tony Hawk, Maria Sharapova, precum și Jimmy Fallon. Cartea include și sfaturile altor persoane de succes.

Cartea o poți achiziționa de aici

34. The Power of Km – Brent N. Hunter

The Power of Km

Această carte de afaceri explică modalități de a manageri anumite situații într-un mod cât mai eficient. În acest fel, dacă ai deja o afacere sau îți dorești să întemeiezi una, această carte poate să-ți ofere toate informațiile pe care le dorești, astfel încât să-ți mărești semnificativ eficiența.

Gestionarea cunoștințelor pe care le ai este un lucru prezentat în această carte, de aceea ea poate fi foarte utilă din multe puncte de vedere.

Cartea o poți achiziționa de aici

35. Afaceri clădite să dureze – Jim Collins

Afaceri clădite să dureze

Cartea prezintă cum se poate construi o afacere, astfel încât aceasta să dureze. Ea analizează un număr de 18 companii în comparație cu concurenții lor direcți. Accentul se pune în special pe ceea ce face o companie să fie vizionară, spre deosebire de alte companii similare. Cu toate că unele companii își pierd de-a lungul timpului viziunea, dar și liderii foarte talentați, ele reușesc totuși să rămână pe piață, iar acest lucru îți este prezentat în această carte.

Cartea reușește să ofere mai multe informații despre cum se poate păstra viziunea generală a unei companii, ea oferind și informații despre câteva concepții greșite care duc inevitabil la eșecul altor companii.

Cartea o poți achiziționa de aici

36. The War of Art – Steven Pressfield

The War of Art

Titlul cărții este inspirat de la cartea Arta războiului, aceasta fiind scrisă încă din secolul 5 i.Hr. de către strategul militar Sun Tzu. Această carte este foarte populară în rândul militarilor, dar și în multe cursuri de conducere.

Războiul artei dorește să facă pentru artă, ceea ce a făcut Sun Tzu pentru război. Această carte de afaceri este așadar un ghid esențial pe care trebuie să-l ai în vedere în orice demers creativ. Pe măsură ce aloci mai multe resurse către acest demers, vei vedea că vei învăța cum să treci mai ușor peste blocajele scriitorului. De asemenea, îți vei mări creativitatea și vei ajunge să faci mai multe lucruri.

Autorul este un dușman mare al „rezistenței” și anume al lucrului pe care îl avem fiecare dintre noi. Rezistența este tendința noastră de a amâna și anume de a nu duce la sfârșit lucrurile pe care dorim să le facem. În carte vedem așadar o mulțime de strategii despre cum putem combate acest lucru. Cartea este plină de strategii practice, de aceea poți ține cont de ea și să o incluzi în lista de cărți pe care să le citești în 2022.

Cartea o poți achiziționa de aici

37. The Promise of a pencil – Adam Braun

The Promise of a penci

Această carte vobreste depsre povestea unui singur om numit Adam Braun care și-a propus să schimbe lumea. El a urmat mai mult ipasi pentru a-și duce acest obiectiv la capăt, iar toți acești pași au avut concluzia mult așteptată.

Povestea scriitorului începe atunci când a întâlnit un băiat care cerșea pe străzile din India, iar atunci când acesta l-a întrebat pe băiat ce dorea mai mult decât orice, băiatul i-a zis că: „un creion”. Acest lucru a fost punctul de pornire pentru Adam Braun care a înființat o organizație care ajută școlile din toată lumea.

Această carte este așadar despre toate lucrurile pe care le poți face pentru a-ți duce viziunea la capăt și a realiza ceea ce-ți dorești. Aici vei învăța 30 de mantre puternice după care se ghidează scriitorul. Cartea vorbește și despre importanța ajutorului oferit altor persoane.

Cartea o poți achiziționa de aici

38.  Dimineața miraculoasă – Hal Elrod

Dimineața miraculoasă

Această carte vorbește depsre importanța trezirii de dimineață și cum lucrurile pe care le faci înainte de ora 8 dimineața îți pot aduce cele mai multe beneficii. În acest fel, te poți trezi în fiecare dimineață cu mai multă energie, concentrare, dar și motivație.

Autorul vorbește despre câteva lucruri pe care le poți face în fiecare dimineață, astfel încât să-ți începi ziua cu dreptul. Printre aceste lucruri se număra meditația, vizualizarea, afirmațiile, exercițiul, precum și citirea a ceva constructiv. Tactica despre care vorbește autorul este foarte apreciată, iar obiectivul final este de a te bucura de o bunăstare pe o perioada foarte lungă de timp. Această carte îți poate schimba viață, de aceea ea este inclusă în această lista a cărților pe care ar trebui să le citeșți.

Cartea o poți achiziționa de aici

39. The 360 Degree Leader – John C. Maxwell

The 360 Degree Leader

Această carte este rapsunsul autorului la una dintre cele mai frecvente întrebări și anume: „ Cum pot implementa ceea ce predai tu când nu sunt un lider de top?”. Mulți oameni au un șef cu care intră în contact, de aceea este mai dificilă introducerea acestei noi practici de conducere.

Cu toate acestea însă, această carte îți prezintă exact pașii pe care trebuie să-i urmezi, astfel încât să implementezi toate aceste lucruri. Ea vorbește despre capacitatea de a demonstra calitățile de leadership în toate direcțiile.

Cartea o poți achiziționa de aici

40. Dezvoltă liderul din ține – John C. Maxwell

Dezvoltă liderul din ține

Această carte este cea mai populară a scriitorului. Ea este folosită peste tot, de aceea este una dintre cărțile pe care le poți avea în vedere în acest an. Ea acoperă o mulțime de subiecte pornind de la adevărata definiție a unui lider, până la diferneta dintre management și leadership, precum și trăsăturile de conducere. Ea este așadar o lectură clasică, dar și obligatorie în același timp pentru o persoană care dorește să atingă succesul dorit.

Cartea o poți achiziționa de aici

41. Ești de neînlocuit? – Seth Godin

Ești de neînlocuit?

În această carte vei găsi o mulțime de sfaturi despre forța de muncă, dar și despre management. Vei învăța aici cum să ajungi în vârful organizației tale și să te bucuri de un succes cât mai mare. „Linchpins” sunt practic persoanele care reprezintă elementele de baza într-o anumită companie. Acestea sunt liderii pe care oamenii îi admiră în mod natural.

Godin susține faptul că orice companie are nevoie de astfel de persoane, de aceea îți arată în această carte motivele pentru care este foarte important să ajungi o persoană indispensabilă în compania ta.

Îți doresti să ai caracteristici și calități cheie de care compania are nevoie, iar dacă vei ajunge în acest punct vei vedea că vei putea face o mulțime de lucruri și nimeni nu te va putea înlocui. Seth Godin vorbește așadar în această carte despre toate aceste lucruri.

Cartea o poți achiziționa de aici

42. Gândește și vei fi bogat – Napoleon Hill

Gândește și vei fi bogat

Această carte despre afaceri este una foarte apreciată, ea având puterea de a-ți schimba viața. Chiar și în ziua de azi cartea aceasta se bucură de o mulțime de aprecieri. Pentru a scrie această carte autorul a studiat viețile unui număr mare de oameni de succes.

Vei găsi aici cele 13 principii ale succesului, cartea vorbind despre motivele pentru care este foarte important să ajungi și tu un om bogat. Cartea mai prezintă și faptul că un număr de 99% dintre persoane nu știu ce-și doresc de la viață și vrea să corecteze acest lucru arătându-ți cum poți să-ți stabilești obiective pe care să le duci la capăt.

Cartea o poți achiziționa de aici

43. Trezește uriașul din ține – Anthony Robbins

Trezeste uriasul din tine

Această carte îți oferă o mulțime de tehnici, dar și de strategii pe care le poți aborda, astfel încât să stăpânești mai bine emoțiile, relațiile, dar și finanțele. Vei afla o mulțime de strategii din această carte despre toate aceste lucruri și cum să le stăpânești cât mai bine.

Tony Robbins este de părere că suntem un produs al minții noastre, ea având o putere extraordinară. Acesta este motivul pentru care este foarte important să te foloseșți de gândurile tale pentru a trăi în fiecare zi la maximum.

Cartea o poți achiziționa de aici

44. Dragă, unde-s banii – Adrian Asoltanie

draga unde-s banii

Cartea anului de educație financiară în România dacă mă întrebi pe mine. Este cea mai bună carte pentru cupluri sau începători în educație financiară care au nevoie de un ghidaj practic pentru finanțele lor financiare.

Cred ca sunt cele mai importante lecții pe care le poți implementa pentru tine. Prezintă lecții despre administrarea banilor, credite și investiții într-un limbaj cât mai clar și mai sincer.

Recomand cu mare drag.

Cartea o poți achiziționa de aici

Concluzie

După cum vezi, aceste cărți te ajută în diverse moduri. Îți poți selecta cărțile care ți se par mai interesante.

Fiecare carte te va ajuta totuși în drumul tău către succes, de aceea poți avea în vedere toate aceste cărți și cu siguranță vei ajunge să cunoști mai multe lucruri după ce le vei citi.

Aștept de la tine și alte propuneri de carti de afaceri sau finante personale care merită să fie în acest top.

 

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.