Recenzie Cei care schimba jocul – Monica Dirtu & Andreea Rosca

Dacă ai nevoie de o carte care să te motiveze pe drumul tău de antreprenor, care să îți ofere inspirație și să înveți din experiența și greșelile celor mai de succes antreprenori din România, atunci trebuie să citești cartea “Cei care schimbă jocul” de Monica Dirtu și Andreea Roșca.

Ce au făcut cele două antreprenoare și foste jurnaliste?

Au adunat într-o singură carte poveștile a șapte antreprenori, fondatori a unor companii. Și nu oricare antreprenori, ci cei ai celor mai de succes afaceri din România:

  • Dragoș Petrescu – City Grill, Caru’ cu Bere
  • Mihai Marcu – Medlife
  • Vasile Armenean – Betty Ice
  • Dragoș și Adrian Paval – Dedeman
  • Adrian Mihai, Felix Pătrășcanu, Neculai Mihai – Fan Courier
  • Dan Sucu – Mobexpert
  • Florin și Mariuca Talpeș – Bitdefender

După cum vedeți au ales companiile care sunt lideri în domeniul lor de activitate. Și de la cine poți învăța, dacă nu de la cei mai buni?

După cum au declarat cele două autoare, au vrut neapărat ca acești antreprenori despre care au vorbit să fi început afacerea la 0, capitalul lor să fie majoritar românesc, să aibă ca și competiție alte companii multinaționale și să nu fi crescut prin contracte cu statul.

Se pare că aceste 7 afaceri se încadrează în cerințele dorite.

Cartea este scrisă în primul rând pentru a dovedi antreprenorilor că dacă sunt dispuși să își urmărească visele dincolo de greutăți și de pierderi (unii dintre ei au avut pierderi de sute de mii de euro și au luat-o de la capăt), pot ajunge să aibă un succes răsunător.

În al doilea rând este scrisă pentru a arăta că și în România poți ajunge departe fără să ai neapărat vreo moștenire ascunsă, pentru că unii dintre ei au pornit la drum cu un capital foarte mic sau chiar deloc.

Acești antreprenori sunt prima generație de după revoluția din ’89 care au înfruntat anumite mecanisme și procese și după 25 de ani de experiență sunt dispuși să își împărtășească secretele publicului larg.

Cartea a fost primită cu multe critici pozitive. Motivează antreprenorii și nu numai, să devină mai puternici și să persiste în ceea ce fac pentru că rezultatele nu apar peste noapte.

Din declarațiilor celor două foste jurnaliste de business, se pare că au avut o documentare amplă pentru carte, peste 100 de ore de interviuri nu doar cu fondatorii acestor companii de succes dar și cu mulți alți consultanți și manageri de fonduri de investiții.

Dincolo de aceste povești, în ultimul capitol vei descoperi și multe sfaturi și idei despre productivitate și cum să îți măsori rezultatele muncii.

Cartea o poţi găsi uşor pe:

elefant.ro

libris.ro

Succes la citit!

Laurentiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.