Ce relatie ai cu banii? – Ted Klontz, Rick Kahler si Brad Klontz – Recenzie

Dacă vrei să știi cum poți să ai o relație strânsă cu banii și în același timp să te bucuri de o poveste frumoasă de Crăciun cu Scrooge, atunci această este cartea potrivită.

Autorii au transformat povestea lui Scrooge într-o poveste despre un bărbat care în spate comportamentului lui este de fapt plin de bucurie și compasiune, fiind un model de care ne putem lasa cu toții inspirați.

Scrooge avea niște idei despre bani, idei pe care le are foarte multe persoane:

  •  nu poți avea niciodată prea mulți bani
  •  banii te fac important
  •  nu poți avea încredere în nimeni când e vorba de banii tăi
  •  dacă dai bani săracilor încurajezi lenevia
  •  banii trebuie să îi ai, nu să îi utilizezi

Scrooge nu își poate schimba comportamentul până nu își schimbă crezurile.

Asta se aplică și în cazul nostru. Trebuie să conștientizam ce crezuri avem, care este punctul de pornire al acestora și cum putem să le schimbăm. Să ne imaginăm cum ar fi viitorul nostru dacă ne-am menține aceste crezuri.

În această carte de 150 de pagini, cei trei autori descriu în amănunțime relațiile umane și banii. Aflăm că de fapt cele mai multe probleme pe care le avem cu banii sunt de natură emoțională – o condiție pre-setată pe care o avem încă din copilărie.

Cheia este să „reprogramam” aceste condiții și să privim banii așa cum sunt ei de fapt.

Autorii au pus în practică toate ideile din această carte, ajutându-și clienții să își descopere țelurile autentice și valorile și să își înceapă să câștige bani astfel încât să poată lasă o moștenire considerabilă familiei.

Cartea te învață cum să recunoști tiparele repetitive când e vorba de bani, tipare pe care le trăiești la nesfârșit, pe care le folosești în viață și îți va spune cum să le schimbi și cum să ai o relație mai sănătoasă cu banii.

Primim 5 principii ai prosperității financiare, pe care vă invit să îi descoperiți în carte.

Un plus pe care îl aduce cartea este că nu este deloc o carte tehnică, așa că dacă te-ai ferit până acum de cărțile financiare tocmai din acest motiv, te vei bucura să afli că această carte este scurtă și la obiect.

Chiar dacă nu oferă sfaturi practice, cu siguranță este o carte ce merită cu adevărat citită pentru că ne determină să conștientizam niște lucruri și mai ales că are un preț mic pentru informațiile valoroase pe care ni le oferă.

Cartea o poţi găsi uşor pe:

eMAG.ro

elefant.ro

libris.ro

Succes la citit!

Laurentiu Mihai

Vrei să citeşti şi alte articole de educaţie financiară? Hai în grupul Totul despre Bani de pe Facebook.