21 de locuri cu carti audio online si gratuite in romana si engleza

Am stat zilele trecute câteva ore bune să caut câteva carti audio pentru a le asculta în timpii morţi pe care îi petrec în trafic, călătorind de la birou acasă sau chiar în timpul liber şi cu greu am dat peste câteva.

Am observat că piaţa de carti audio este destul de mică şi foarte greu găseşti ceva foarte bine realizat, iar domeniile cu carti audio sunt limitate. Din ce am găsit eu, multe sunt pe parte de literatură, poezie.. mai puţin pe domeniul de business, însă nu este aceasta o problema. Cu toţii ar trebui să ne detaşăm şi să încercăm să citim şi altceva pe lângă cărţi de specialitate.

Care este rolul unei carti audio?

Te-ai gândit vreodată ca în loc să asculţi muzică pe stradă să asculţi o carte?

La ce felul în care se dezvoltă muzica (mai ales cea românească) ar cam fi momentul să te gândeşti mai mult la cum să găseşti câteva carti audio gratuite pentru a înlocui muzica.

Totodată cărţile audio devin din ce în ce mai „cool” pentru tineri. Aceştia nu mai au timp şi nici răbdare să stea să citească o carte liniştiţi. Pe zi ce trece această generaţie este din ce în ce mai agitată, iar pentru acest fapt au apărut şi aceste carti audio.

Le poţi asculta foarte uşor de pe telefon, tabletă, mp3 player sau de pe multle alte dispozitive.

carti audio online si gratuite
21 de locuri cu carti audio online si gratuite in romana si engleza

Pentru a-ţi face căutarea mai uşoare, am realizat mai jos o listă cu locuri de unde poţi decărca în mod gratuit carti audio online în limba română sau engleză din diferite domenii: de la literatură până la business.

O listă tot la fel de bună a realizat şi Gabriel de la 1cartepesaptamana.ro. Poţi să arunci un ochi şi peste lista lui dacă nu găseşti ceva util mai jos -> 25+ Locuri Unde Poti Asculta sau Descarca AudioBook-uri Online si Gratuite

—> 51 de cărţi care te vor face mai inteligent din punct de vedere financiar <—-

Dacă crezi că ţi-au fost de folos, le poţi recomanda şi prietenilor tăi printr-o recomandare pe reţelele de socializare.

Carti audio online gratis in limba romania

Majoritatea cărţilor audio sunt de literatură, însă vei găsi şi multe cărţi de specialitate. Tot ce trebuie să faci este să cauţi printre sutele de titluri.

[divider top=”no”]

1. Lectura-audio.blogspot.ro

Un website unde vei găsi peste 300 de carti audio. Majoritatea sunt cărţi de literatură şi de limbi străine.

[divider top=”no”]

2. CartiAudio.eu

O bibliotecă cu carti audio nu aşa de bogată ca cea de mai sus, însă cu cărţi foarte cunoscute şi bune pentru a le asculta în weekend sau în perioadele mai relaxante.

carti audio eu [divider top=”no”]

3. Carti-audio.blogspot.ro

Zeci de cărţi audio de la zeci de autori foarte cunoscuţi pe care le poţi asculta oricând. Atenţie la website! Pare a fi în construcţie, însă poţi descărca cărţile oricând doreşt.

carti audio blogspot [divider top=”no”]

4. Carti-audio-download.blogspot.ro

Peste 500 de cărţi audio pe care le poţi descărca gratuit. Cred că este una dintre cele mai bune surse pe care ţi-o recomand. Vei găsi numai cărţi de la autori consacraţi precum: Mihai Eminescu, Nechita Stănescu, Ion Creangă şi mulţi alţii.

carti audio download [divider top=”no”]

5. Carteaaudio.ro

Un website foarte bun cu zeci de carti audio online destinate tuturor elevilor şi profesorilor care vor să înveţe într-un alt mod decât cel clasic, citind.

Este un site de pe care poţi asculta foarte uşor orice fel de carte din programa elevilor a claselor I-XII.

cartea audio ro [divider top=”no”]

6. Carteasonora.ro

Carteasonora.ro este un site gratuite doar pentru cei care vor să asculte cărţi direct de pe site. Dacă vrei să le descarci trebuie să plăteşti.

Totuşi este un website bun în care vei găsi multe poezii, basme, romane sau bancuri. Poţi să arunci o privire asupra lui.

cartea sonora [divider top=”no”]

7. Audiocarti.eu

Audiocarti.eu este un website unde vei găsi undeva la peste 50 de carti audio pe care le poti asculta gratuit dacă îţi faci cont, însă descărcarea acestora se face contra cost.

Cărţile sunt foarte bune, de la autori foarte cunoscuţi.

audio carti [divider top=”no”]

Carti audio online si gratuite in limba engleză

[divider top=”no”]

 1. booksshouldbefree.com

Un website unde găseşti o varietate foarte mare de cărţi audio în mai multe limbi internaţionale. Cărțile sunt în mare parte literatura clasică, iar site-ul este foarte bine organizat, cu comentarii și cu o mică descriere.

bookshouldbefree [divider top=”no”]

2. Thoughtaudio.com

Un website nu foarte mare, dar cu o coleţie foarte bune de cărţi pe care le poţi descărca gratuit pe secţiuni pe dispozitivul tău.

thoughtaudio com [divider top=”no”]

3. Librivox.org

Un loc unde poţi deveni voluntar pentru a realiza cărţi audio, dar şi un loc de unde le poţi descărca gratuit. Platforma se bazează pe voluntariat şi este un bun model şi pentru România. Totodată poţi descărca zeci de cărţi de la autorii tăi preferaţi.

librivox [divider top=”no”]

4. Podiobooks.com

Un website cu peste 450 de poodcaste-uri pe care le poţi descărca foarte uşor în mod gratuit. Trebuie doar să ai răbdare şi să cauţi cărţile tale preferate.

podiobooks [divider top=”no”]

5. Openculture.com

Cred că este unul dintre cele mai complete site-uri despre educaţie. Aici vei găsi cărţi audio, cursuri online, cărţi ebook, cursuri limbi străine şi multe altele.

Legat de cărţi audio, peste 550 de titluri de aşteaptă pe site.

openculture [divider top=”no”]

6. Learnoutloud.com

Unul dintre cele mai bune website-uri din această listă. Este unul dintre cele mai bune deoarece aici găseşti foarte multe carti audio online şi de specialitate, dar şi de educaţie financiară.

Autori precum Anthony Robbins sau Napoleon Hill te aşteaptă pe acest website. Bun de pus în bookmark dacă vrei să şi asculţi cărţi de educaţie financiară.

learn out loud [divider top=”no”]

7. Storynory.com

Un website pentru copii dacă îl accesează părinţii 🙂 Aici vei găsi doar cărţi audio pentru copii în engleză. Cred că este o metodă bună să-ţi înveţi copilul limba engleză.

storynory [divider top=”no”]

8. Free-audio-books.co.uk

Sute de cărţi audio de literatură, ficţiune, istorie de aşteaptă pe acest site. Dacă îşi plac aceste domenii înseamnă că acest website este bun să-l adaugi în bookmark-ul tău!

free audio books [divider top=”no”]

9. Archive.org

Cred că este cel mai complet site cu resurse din această listă. Pe acest website vei găsi sute de cărţi audio, video, cărţi online şi tot felul de materiale pentru educaţia ta.

Jos pălăria pentru toţi cei care se ocupă de acest site.

archive [divider top=”no”]

—> 51 de cărţi care te vor face mai inteligent din punct de vedere financiar <—-

10. Freeaudiobooks.ws

Ultimul website cu carti audio gratuite in limba engleză pe care ţi-l recomand. Aici vei găsi foarte multe cărţi audio cunoscute după care s-au făcut multe cărţi. Un exemplu este cartea Game of Thrones. Poţi arunca o privire şi asupra acestui site.

free audio books com [divider top=”no”]

Carti audio online româneşti cu plată

Pe lângă locurile grauite cu carti audio online pe care ti le-am recomandat mai sus, vreau să-ţi prezint şi câteva locuri în care poţi descărca cu bani. Sunt locuri în care găseşti sute de cărţi, iar dacă bugetul îţi permite, poţi să le şi cumperi. Aici găseşti foarte multe titluri de carti audio pe care nu le poţi găsi în mod gratuit.

Merită să arunci un ochi şi peste următoarea listă.

[divider top=”no”]

1. Elefant.ro – Carti audio

Colecţia de cărţi audio oferită de elefant.ro. 200 de titluri de cărţi din domenii variate: literatură, de specialitate, de afaceri şi multe altele.

Multe dintre ele sunt la reduceri. Poţi arunca o privire şi asupra lor.

Carti audio elefant [divider top=”no”]

2. libris.ro – carti audio

Libris.ro îţi oferă o listă de 99 de cărţi audio pe care le poţi descărca. Multe dintre ele sunt la mari promoţii. La fel ca la elefant.ro, libris oferă câteva cărţi audio din toate domeniile posibile.

carti audio libris [divider top=”no”]

3. okian – carti cd-audio

Pentru pasionaţii de cărţi în engleză, okian a pregătit pentru ei o listă bogată de cărţi audio şi pe CD. Puţin mai complicat este partea de search. Trebuie să cunoşti cartea înainte şi după să o cauţi.

Până la urmă poţi să arunci o privire pe lista lor.

PS. Multe dintre ele sunt manuale profesionale de limba engleză!

carti audio okian [divider top=”no”]

4. Călin Biriş a realizat o listă foarte interesantă cu carti audio de business pe care le poţi asculta foarte uşor prin aplicaţia Zonga doar pentru abonaţii Vodafone. Lista o poţi găsi în acest articol -> Ascultă gratis 27 cărți audio de business, vânzări, dezvoltare personală și profesională.

calin biris [divider top=”no”]

Cărţile audio sunt om mod foarte bun să-ţi omori timpii morţi pe care îi petreci mergând pe stradă sau călătorind. Este un mod plăcut şi educativ să-ţi petreci aceste momente ascultând ceva care te-ar putea ajuta pe termen lung.

Sper ca această listă cu carti audio să te ajute să asculţi ceea ce îţi place şi să te provoace mai mult să evoluezi.

Aştept sugestiile tale sau alte păreri despre acest articol printr-un comentariu mai jos!

Spor la ascultat!

Laurenţiu Mihai

Dacă ţi-au fost folositoare informaţiile găsite în acest articol, ajută-mă să promovez şi prietenilor tău lista cu carti audio cu ajutorul butonaşelor de share de mai jos. Cu siguranţă sunt persoane care au nevoie de ea.

Vrei să citeşti şi alte articole de educaţie financiară? Hai în grupul Totul despre Bani de pe Facebook.