Cartea Mare – Ce reprezinta cartea mare?

Cartea Mare reprezintă un registru contabil obligatoriu, un sistem de înregistrare pentru datele financiare ale unei companii cu înregistrările de cont de debit și cont de credit validate de un sold de încercare. 

Acest registru conține informații necesare pentru întocmirea situațiilor financiare ale companiei, iar datele de tranzacție sunt segregate în funcție de tip în conturi pentru active, pasive, capitaluri proprii, venituri și cheltuieli.

Un registru general este baza unui sistem folosit de contabili pentru stocarea și organizarea datelor financiare utilizate pentru crearea situațiilor financiare ale companiei.

Tranzacțiile sunt înregistrate în conturi individuale apoi închise sau rezumate la evidența generală.

Bilanțul de încercare este verificat pentru erori și ajustat prin postarea înregistrărilor suplimentare necesare, iar apoi soldul de încercare ajustat este utilizat pentru a genera situațiile financiare. 

Acest registru  este utilizat de către companiile care utilizează metoda de evidență contabilă dublă, ceea ce înseamnă că fiecare tranzacție financiară afectează cel puțin două conturi și fiecare intrare are cel puțin o tranzacție de debit și una de credit.

Tranzacțiile cu intrare dublă, numite înregistrări în jurnal, sunt postate în două coloane, cu intrări de debit pe stânga și intrări de credit în dreapta, iar totalul înregistrărilor de debit și credit trebuie să fie echilibrat. 

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.