Card Bancar – Ce este un card bancar?

Un card bancar este orice card emis pe un cont depozitar, emis de o bancă către clienții săi, care efectuează unul sau mai multe dintre un număr de servicii și oferă acces la contul bancar.

Cardurile bancare pot fi limitate la utilizarea lor; unele pot fi utilizate doar la aparate bancomate sau pentru anumite cumpărături.

Un card bancar are scris pe el numele clientului, numele emitentului și un număr de card unic imprimat pe acesta, o bandă magnetică pe spate care permite diverselor aparate să citească și să acceseze informații. 

În funcție de banca emitentă și de preferințele clientului, acest lucru poate permite utilizarea cardului la un bancomat, permițând tranzacțiile la casele automate, ca un card de debit, legat de contul bancar al clientului și poate fi utilizat pentru efectuarea de achiziții. 

Multe carduri bancare sunt asociate fie cu Visa, fie cu MasterCard. Deși cumpărăturile sunt debitate din conturile de depozit, achizițiile pot fi făcute ca un „credit” oriunde acceptă Visa sau MasterCard.

Retragerile sau plățile cu carduri bancare vor conduce, de obicei, la o modificare imediată corespunzătoare a soldului contului pe care este emis.

Cardurile bancare pot fi, de asemenea, utilizate pentru achizițiile de comerț electronic, permițând titularului de card să utilizeze fondurile din conturile legate de cardurile lor pentru a finaliza tranzacțiile online. 

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.